Search
Thursday 16 February 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Χ. Γκότσης: Άκρον άωτον ανευθυνότητας οι δηλώσεις Τόμσεν για τα ελληνικά στοιχεία

Print Friendly

Άκρον άωτον της ανευθυνότητας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης τις αναφορές του Πολ Τόμσεν περί αλλαγής των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την κατάσταση στην Ελλάδα, σε περίπτωση που πειστεί από τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία.

Ενημερώνοντας σήμερα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 2014-2015, ο κ. Γκότσης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έτυχε να συνταξιδέψω με τον κ. Τόμσεν σε ένα ταξίδι Φραγκφούρτη- Άμστερταμ. Είχε μαζί του και 10 συνεργάτες, εξοπλισμένοι όλοι με laptop -δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πέφτουν έξω. Και να ακούω να μας λέει, να δούμε τα στοιχεία σας και αν πειστούμε από αυτά θα αλλάξουμε τα δικά μας. Είναι το άκρον άωτον της αποδοχής της ανευθυνότητας για την τύχη ενός λαού».

Ταυτόχρονα, ο κ. Γκότσης μίλησε για την ανάγκη να επιτραπεί το άνοιγμα της τραπεζικής αγοράς, τονίζοντας ότι σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει τέτοιο τραπεζικό σύστημα με μία κεντρική τράπεζα και 4 συστημικές τράπεζες παράλληλα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *