Search
Friday 17 February 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Ως “Επίθεση οργανωμένη,κατάσταση κομάντο” περιέγραψαν οι μάρτυρες την εισβολή στο στέκι “Αντίπνοια”

Print Friendly

Στην εξέταση μαρτύρων για την επίθεση χρυσαυγιτών στο στέκι “Αντίπνοια” στα Κάτω Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008, προχώρησε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μέσα στην κατάμεστη από μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία δεν προσήλθε κοινό από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε στο δικαστήριο ο Ruben Rontriguez μέλος στο στέκι, που τραυματίστηκε από μαχαιριά ενός από τους δράστες που είχαν εισβάλει στον χώρο.

Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών ο καθένας, οι κατηγορούμενοι Βασίλης Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος για κατηγορίες που αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ στην παρούσα υπόθεση είναι κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Ο μάρτυρας χαρακτήρισε την εισβολή των χρυσαυγιτών στο στέκι “παρακρατική επίθεση από τάγμα εφόδου”, ενώ τόνισε πως η όλη ενέργεια ήταν απολύτως οργανωμένη λέγοντας χαρακτηριστικά “κομάντο κατάσταση”. Είπε μάλιστα πως η επίθεση στο στέκι δεν ήταν μεμονωμένη “ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία,πρέπει να ενταχθεί στην συνθήκη εκείνου του καιρού”.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *