Search
Friday 13 January 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Landis+Gyr: Έκλεισε το εργοστάσιο της στην Ελβετία και το έφερε στην Ελλάδα!

Print Friendly

LANDIS + GYR
Δεν είναι Πρωταπριλιάτικο αστείο. Γιατί ο παγκόσμιος κολοσσός πήρε αυτή την απόφαση ή αλλιώς γιατί στην Ελλάδα δεν είμαστε και τόσο τεμπέληδες

Κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί εάν η επιβολή των capital controls είχε συμβεί ένα μήνα νωρίτερα, τον Μάιο του 2015 όταν και η διοίκηση της Landis+Gyr (παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας για τον τομέα των εταιριών κοινής ωφέλειας) λάμβανε την απόφαση να κλείσει … μετά από 100 χρόνια την μονάδα της στο Τσουγκ της Ελβετίας και να την μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο.

Στις εγκαταστάσεις που απλώνονται σε ένα χώρο 55 χιλ. τετραγωνικών μέτρων όπου προστέθηκαν ήδη νέα κτίρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία. Τι έκανε την διοίκηση της πολυεθνικής που ειδικεύεται στην παραγωγή “έξυπνων” μετρητών ενέργειας να πάρει αυτή την “παράτολμη” απόφαση; Όσο και αν ακούγεται παράξενο η υψηλή παραγωγικότητα του ελληνικού εργοστασίου το οποίο μεταξύ των άλλων προμηθεύει απαιτητικούς  πελάτες σε όλο τον κόσμο με μηδενικά λάθη.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων  των νέων εγκαταστάσεων  παρουσία του προέδρου της Landis + Gyr για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κου Oliver Iltisberge ο οποίος δήλωσε: «Δεν είναι εύκολο για μια πολυεθνική εταιρεία να διακόψει την παραγωγή στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, ιδίως όταν αυτές λειτουργούν για πάνω από 100 χρόνια. Η απόφαση για τη μεταφορά της παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2015, ήταν μια τολμηρή απόφαση και η επιβολή των capital controls δυο μήνες μετά ανησύχησε πολλούς από εμάς.Ένα χρόνο μετά, η απόφασή μας δικαιώθηκε.Η μετεγκατάσταση ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονικά όρια και τον προϋπολογισμό που θέσαμε και χωρίς διακοπές στην τροφοδοσία των πελατών μας. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τη δουλειά που έγινε

Επιπλέον, για 3η συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκε στην Landis + Gyr Α.Ε.  το Βραβείο του Καλύτερου Προμηθευτή από την Landis + Gyr Βορείου Αμερικής.Το εργοστάσιο της Landis + Gyr στην Ελλάδα παραδίδει στη Βόρεια Αμερική το ηλεκτρομηχανολογικό μέρος των «έξυπνων» μετρητών Landis + Gyr της Βόρειας Αμερικής που ονομάζεται FOCUS. Από το 2010 περισσότεροι από 8.000.000 τέτοιες συσκευές έχουν εξαχθεί από την Κόρινθο προς τη Βόρεια Αμερική αριθμός που αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο έσοδα της τάξεως των 30.000.000 δολαρίων ετησίως.Μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Δημήτριος Αβράμπος, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis + Gyr Α.Ε., τόνισε: «Η απόφαση για την μεταφορά της σημαντικής αυτής γραμμής παραγωγής από την Ελβετία στην Ελλάδα αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση της σκληρής και επαγγελματικής δουλειάς όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κορίνθου.Σε συνδυασμό με την βράβευση της εταιρείας μας από την Landis + Gyr Βορείου Αμερικής, καταδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα των υψηλών βιομηχανικών προτύπων που επιτυγχάνει η Landis + Gyr στην Κόρινθο.»

Η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 90 εκατ. Ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο και τα προϊόντα του εξάγονται σε 80 χώρες παγκοσμίως.

Πηγή: http://news247.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *