Search
Friday 13 January 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Votanikos Stage: Ελευθερία Αρβανιτάκη- Νίκος Πορτοκάλογλου βάζουν «φωτιά» στα… φρένα της διασκέδασης

Print Friendly

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι συμβαίνει κάθε βράδυ Σαββάτου στην σκηνή του Βοτανικού από την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον  Νίκο Πορτοκάλογλου.

Οι πρωταγωνιστές της μουσικής παράστασης εμφανίζονται στη σκηνή περίπου στις 11.30, κάτω από έναν έναστρο,  ξάστερο ουρανό από τα δεκάδες λαμπιόνια να ανάβουν για να τους υποδεχτούν.

Από την πρώτη στιγμή στήνουν  μεταξύ τους έναν μουσικό διάλογο και ενώνουν εκτός από τις φωνές τους και τα διαφορετικά μουσικά είδη που εκπροσωπούν. Το  ροκ του Νίκου συναντά και “αντιτίθεται” στο λαϊκό της Ελευθερίας, τα τραγούδια εναλλάσσονται με μαγικό τρόπο, η Δύση συναντά την Ανατολή και το ταξίδι φτάνει πολύ μακριά.

Κομμάτια από την εποχή των αγαπημένων “Φατμέ” παίζονται μαζί με  τις πιο «νέες» δημιουργίες του Νίκου,  «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», «Πες το κι έγινε» , «Άσωτος Υιός» , «Κλείνω κι έρχομαι»  διαδέχονται  τα «Μένω Εκτός», «Ζωή Κλεμμένη», «Ερωτικό», «Καθρεφτίζω το νου», «Τι λείπει, τί φταίει» της Ελευθερίας έτσι που καταφέρνουν  την σύμπραξη τους σχεδόν αναγκαία και τον κόσμο συμπρωταγωνιστή.

Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του  Νίκου Πορτοκάλογλου στο τραγούδι που το καλοκαίρι ξεσήκωσε «θύελλα» διαμαρτυριών, το «Θα περάσει κι αυτό», με τον ερμηνευτή να υπερασπίζεται την επιλογή του τονίζοντας ότι αυτά τα 35 χρόνια που γράφει, τον έχουν μαλώσει πολλές φορές, λέγοντας  πως:  «άλλοτε γιατί δεν ήμουν σωστός αριστερός, άλλοτε σωστός έντεχνος… Κι είχαν δίκιο, γιατί δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι απόλυτες αλήθειες», με το κοινό να τον καταχειροκροτεί και να τραγουδά μαζί του.

Η βραδιά χωρίζεται σε δύο μέρη. Ενδεχομένως  κάποιος να χαρακτηρίσει  το «πρώτο μέρος» της παράστασης  λίγο «μουδιασμένο» λόγω των πιο «συναισθηματικών» επιλογών στα τραγούδια.  Το «δεύτερο μέρος», όμως,  αποζημιώνει τους πάντες, καθώς ακούγονται τραγούδια όχι μόνο για ψυχαγωγία, αλλά και για διασκέδαση.  «Να με προσέχεις» από τη μια, και «Με το ίδιο μακό» από την άλλη και να ακολουθούν τα «Αν σε αρνηθώ αγάπη μου» -σε μια διαφορετική ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση-, «Θα σπάσω κούπες» και «Δίψα».

Ευχάριστη έκπληξη είναι να ακούς τον Νίκο στο Should I stay or Should I go των Clash  και αμέσως μετά την Ελευθερία  στην ντίσκο εκδοχή του «Βάλαμε φωτιά στα φρένα» για να καταλήξουμε στο «Κορμιά και τα μαχαίρια» με το ούτι του Νίκου Μέρμηγκα να είναι εδώ ο βασικός πρωταγωνιστής!

Επι σκηνής οι δύο ερμηνευτές συνοδεύονται από έξι φίλους  και υπέροχους μουσικούς: τον  Χρήστο Αλεξάκη στα πλήκτρα και το τρομπόνι, τον Γιώργο  Γεωργιάδη στο μπάσο, τον Αλέξανδρο Δράκος Κτιστάκη  στα τύμπανα, που είναι και ο μαέστρος της παράστασης , τον Γιάννη  Κυριμκυρίδη στο πιάνο, τον Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο και την κλασσική κιθάρα και τον  Νίκο Μέρμηγκα στα μπουζούκι, λαούτο και λάφτα.

Πρόκειται για ένα «αειθαλές»  πρόγραμμα σε τραγούδια, ερμηνείες και διάθεση. Η φιλία, ο σεβασμός, η εκτίμηση, και η αγάπη ανάμεσα στην  Ελευθερία και τον Νίκο είναι έκδηλα και δίνονται στον κόσμο, που το ευχαριστιέται και τους αποζημιώνει με το θερμό του χειροκρότημα καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς.

Φωτογραφία: musiccorner.gr

Αφροδίτη Καραμήτσου

Αφροδίτη Καραμήτσου

Δημοσιογράφος/Σύμβουλος Τύπου και Επικοινωνίας


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *