Search
Thursday 12 January 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Μιούτσια Πράντα: Όχι στα ρούχα «χωρίς φύλο»

Print Friendly

MIUCCIA PRADA
Αρνητικά διακείμενη προς την τάση για ρούχα «χωρίς φύλο», που μπορούν να φοριούνται τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες, εμφανίζεται η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Μιούτσια Πράντα.

Μπορεί η ίδια να έχει «ανεβάσει» κατά καιρούς γυναίκες σε επιδείξεις ανδρικής μόδας, ωστόσο όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο WWD, δεν σχεδιάζει να διαλύσει τη μαγεία «παντρεύοντας» ανδρικά και γυναικεία, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον. «Είμαι αντίθετη σε αυτό. Το να κάνω δύο δημιουργικά σόου σε ένα, είναι σφαγή» δήλωσε η 66χρονη Πράντα.

«Την περασμένη φορά, κάποιος παραπονέθηκε ότι υπήρχαν πάρα πολλές γυναίκες (στην ανδρική επίδειξη) και ότι οι γυναίκες αποσπούν την προσοχή από την ανδρική συλλογή και κατά μία έννοια είναι αληθινό, διότι οι γυναίκες είναι πιο εντυπωσιακές και επισκιάζουν τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε η πρωτοποριακή σχεδιάστρια μόδας, εξηγώντας γιατί δεν επιθυμεί το «πάντρεμα» της ανδρικής με τη γυναικεία μόδα.

Σε ό,τι αφορά στη θέση της γυναίκας, όπως αποτυπώνεται στη μόδα, έκανε λόγο για δύο τάσεις που, όπως δηλώνει η ίδια, ξεχωρίζουν ανάλογα με το αν κάποια επιλέγει να φορά κυρίως τακούνια ή loafers.
Στην ίδια συνέντευξη η Μιούτσια Πράντα παρατήρησε ότι συνέλαβε πολλές φορές τον εαυτό της να σκέφτεται τι θα επέλεγε να φορέσει εάν ήταν άνδρας, πριν σχεδιάσει κάποιο ανδρικό ένδυμα.
Εξάλλου, υποστήριξε ότι πάντα υπάρχει κάτι στη μόδα που «μαγνητίζει» αλλά και απομακρύνει τους ανθρώπους ταυτόχρονα, ενώ πρόσθεσε ότι ίσως αυτό ήταν που της προκάλεσε και το ενδιαφέρον για να ασχοληθεί με τον χώρο.

Όσο για το πώς τα προλαβαίνει όλα, εξήγησε ότι προσπαθεί να μην χάνει χρόνο και προτιμά να κάνει πράγματα που της αρέσουν.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η Μιούτσια Πράντα είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να αυξάνεται το 2015 κατά 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Φωτογραφία: theguardian.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *