Search
Monday 12 December 2016
  • :
  • :

Το digital video εξελίσσεται σε βασικό εργαλείο για τη διαφημιστική αγορά

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Σε βασικό “εργαλείο” για τη διαφημιστική αγορά της Ευρώπης – και προφανώς όχι μόνο – εξελίσσεται το video και ειδικά το digital video, που καταλαμβάνει όλο και πιο κομβική θέση στη στρατηγική διαφημιζόμενων και διαφημιστικών γραφείων.

Η επένδυση στο mobile video πλησιάζει αυτή στο desktop video

Σύμφωνα με έρευνα του IAB Europe (IAB Europe Attitudes to Digital Video Advertising), σχεδόν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην αγορά παρουσιάζουν κάποια μορφή διαφημιστικής στρατηγικής για το video. Μάλιστα, το 90% των διαφημιζομένων, media agencies και εκδοτών υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί αυτό το κανάλι διαφημιστικής επένδυσης. Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα του IAB EUROPE, που έγινε σε περισσότερους από 650 διαφημιζόμενους, διαφημιστικές εταιρείες και εκδότες από 31 αγορές, πλέον το video αναγνωρίζεται ως κύριο brand building format. Μάλιστα, η επένδυση στο mobile video πλησιάζει, πλέον, αυτήν του desktop video, με τη ζήτηση για digital video είναι μεγαλύτερη της προσφοράς.

Η παραπάνω τάσεις είναι πιο έντονες σε “ώριμες” ψηφιακά διαφημιστικές αγορές, όπως αυτές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Συνεπώς – σύμφωνα με την έρευνα – το μέλλον του digital video δείχνει λαμπρό, αφού περισσότερο από το 90% των αγοραστών (διαφημιζόμενοι και media agencies) δήλωσε ότι θα αυξήσει την επένδυση του σε αυτόν τον τομέα στους επόμενους 12 μήνες. Επιπλέον, οι publishers είναι επίσης θετικοί, με το 90% εκτιμά ότι θα καταγραφεί αύξηση στα διαφημιστικά του έσοδα του επόμενους 12 μήνες. Η έρευνα του ΙΑΒ EUROPE, που διερεύνησε το βαθμό υιοθέτησης (και από τον πωλητή και από τον αγοραστή) των μεθόδων εμπορικής εκμετάλλευσης για την ανάπτυξη του digital video, διαπιστώνει, εξάλλου, ότι διαφημιζόμενοι και διαφημιστικά γραφεία χρειάζονται μετρήσεις αξιολόγησης για το digital video.

Επόμενοι στόχοι
Η έρευνα αναδεικνύει, επίσης, την ανάγκη παραγωγής μοναδικού περιεχόμενου video, κατάλληλα προσαρμοσμένου για διαφορετικά κανάλια και για διαφορετικές συσκευές, φορητές και μη. Το σημείο αυτό θεωρείται κομβικό για την αγορά, η οποία καλείται να ανταποκριθεί τάχιστα στις ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες “καταναλώνουν” περιεχόμενο μέσα από τις mobile συσκευές τους.

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο στη διαφημιστική αγορά “fluid consumer” (“ρευστό καταναλωτή”), ο οποίος τάχιστα μεταξύ του laptop, του smartphone και της smart TV, παρακολουθεί video με ολοένα και μεγαλύτερο ρυθμό και καταναλώνει νέα, πληροφορίες και ψυχαγωγία με πρωτόγνωρη ταχύτητα. Ο “fluid consumer” “απαιτεί” την αντίστοιχη fluid δημιουργικότητα από τους διαφημιζόμενους, τους εκδότες και τα agencies.

Πηγή: sepe.gr, Φωτογραφία: thepartneringgroup.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *