Search
Thursday 12 January 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας

Print Friendly

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Διάβασα κάπου πρόσφατα αλλά και γενικότερα προβάλλεται από διάφορους τελευταία ότι ο νεοεκλεγέντας νεοφιλελεύθερος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί ελπίδα σωτηρίας για τη χώρα και μοναδικός μοχλός εξόντωσης ενάντια στον αδιαμφισβήτητο νεοπαπανδρεϊσμό που αναπτύσσεται από τη σημερινή κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι, «ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός και επιτυχημένος πρωθυπουργός οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας. Αποτελεί ερωτηματικό αν θα μπορέσει να πετύχει στην ιδιάζουσα ελληνική πραγματικότητα».

Το εκλογικό σώμα της χώρας ανέρχεται σε 8 εκατομμύρια ψηφοφόρους, περίπου, εκ των οποίων τα 2,5 εκατομμύρια, περίπου, είναι κεντροδεξιοί. Στις εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισαν 350 χιλιάδες, περίπου, πολίτες, δηλαδή το 4,4% του εκλογικού σώματος και 14% των κεντροδεξιών ψηφοφόρων αντίστοιχα, εκ των οποίων τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο στην πρώτη ψήφιση στήριξαν το 28,5%, τουτέστιν το 1,2% του εκλογικού σώματος ή το 4% των κεντροδεξιών ψηφοφόρων, ενώ στην δεύτερη και τελική διαδικασία το 51,6%, ήτοι το 2,3% του εκλογικού σώματος ή το 7,2% των κεντροδεξιών ψηφοφόρων αντίστοιχα.

Δεν ξέρω τι θέλει να πει με την παραπάνω φράση του ο συγκεκριμένος αρθρογράφος αλλά με το 2,3% του εκλογικού σώματος ή το 7,2% των κεντροδεξιών ψηφοφόρων αντίστοιχα το να μπορείς να εκλέξεις πρόεδρο αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό, όντως αποτελεί μια ιδιάζουσα ελληνική πραγματικότητα. Εξίσου ιδιάζουσα είναι και η αυθαίρετη διαπίστωση ότι η νεοφιλελεύθερη φορεσιά και μανδύας καθιστούν κάποιον όχι μόνο Ευρωπαίο αλλά και αποτελεσματικό και επιτυχημένο.

Ο Άρθουρ Καίσλερ στο βιβλίο του «Σταυροφορία χωρίς Σταυρό» γράφει, «τι ανακούφιση να είσαι άρρωστος και να πρέπει να σε αφήσουν ήσυχο, να μη χρειάζεται να παίρνεις αποφάσεις, και να αφήνεσαι σε αυτό το απαλό λαγοκάρδι, και να γεύεσαι στο έπακρο τη γλυκιά ευωδιά της θλίψης σου». Στο ίδιο του βιβλίο ο Άρθουρ Καίσλερ γράφει ότι «οι χειρότερες τιμωρίες είναι αυτές που οι άνθρωποι επιβάλλουν στον εαυτό τους για φανταστικά κρίματα». Είναι προφανές ότι ο Έλληνας είναι σωματικά, πνευματικά και ψυχικά άρρωστος, τόσο άρρωστος που για φανταστικά κρίματα επιβάλει στον εαυτό του τις χειρότερες τιμωρίες… Ας ελπίσουμε η εκλογή του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μείνει εκεί και να μην εξελιχθεί σε μια ακόμα τιμωρία που ο αρρωστημένος Έλληνας επέβαλε στον εαυτό του… Τα ανωτέρω ως απάντηση στα δημοσιεύματα που ακολουθούν την εκλογή του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γενικότερα σε όσους αναπαυτικά παράλυτους – comfortably numb – ανακουφίστηκαν από αυτή…

Οι Pink Floyd το 1979 κυκλοφορούν το ιστορικό τους άλμπουμ τους με τίτλο «The Wall». Μέσα σε αυτό θα βρούμε ένα εξαιρετικό μουσικό κομμάτι το «Comfortably Numb». Στην εκτέλεση αυτή ακούμε live τον εμπνευστή, ερμηνευτή και εκτελεστή του, David Gilmour, να μας λέει, «There is no pain you are receding, A distant ship smoke on the horizon., You are only coming through in waves, Your lips move but I can’t hear what you’re saying, When I was a child I had a fever, My hands felt just like two balloons, Now I’ve got that feeling once again, I can’t explain you would not understand, This is not how I am, I have become comfortably numb».

Γιάννης Κίτσος

Γιάννης Κίτσος

Σύμβουλος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *