Search
Thursday 12 January 2017
  • :
  • :

Σύσταση κοινής εταιρείας αποφάσισαν Odeon Cinemas, Ster και Creta Cinemas

Print Friendly

CINEMA
Τη συνεργασία τους μέσω της σύστασης κοινής ανώνυμης εταιρείας για την εκμετάλλευση κινηματογραφικών αιθουσών ανακοίνωσαν Odeon Cinemas, Ster και Creta Cinemas. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο φτάνει το ποσό των 60.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, υπεγράφη συμφωνητικό μεταξύ της θυγατρικής της «Επιχειρήσεις Ήχου & Εικόνος ΑΕ» εταιρείας με την επωνυμία «Ster Cinemas AE» και των εταιρειών «Odeon Cinemas AE», «Odeon AE Επιχείρηση Δημοσίων Θεαμάτων & Παραγωγής & Εκμετάλλευσης Οπτικοακουστικών Έργων» και «Creta Cinemas ΑΕ Κινηματογραφικές Επιχειρήσεις», με την οποία τα πιο πάνω μέρη αποφάσισαν τη μεταξύ τους συνεργασία, μέσω της σύστασης κοινής ανώνυμης εταιρείας, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο το ποσό των 60.000 ευρώ, σκοπό την εκμετάλλευση κινηματογραφικών αιθουσών και συμμετοχή 50%-50% για κάθε συμβαλλόμενο σε αυτήν μέρος.

Η νέα εταιρεία θα αποτελεί, βάσει του ΔΛΠ 27, θυγατρική της επιχείρησης και θα περιλαμβάνεται στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης «Επιχειρήσεις Ήχου & Εικόνος ΑΕ» με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης.

Επίσης, με την ανωτέρω συμφωνία, τα πιο πάνω συμβαλλόμενα μέρη αποφάσισαν ότι η επωνυμία της νέας εταιρείας θα είναι «Entertainment Management Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Κινηματογραφικών Αιθουσών ΑΕ» και όρισαν ως διακριτικό τίτλο αυτής την ένδειξη «Odeon Entertainment AE».

Επισημαίνεται δε ότι η υλοποίηση της ανωτέρω συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *