Search
Monday 25 July 2016
  • :
  • :

Παγωτό καρύδα με σοκολάτα

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΥΔΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
180 γραμμ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
150 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
500 ml (2 φλιτζάνια) γάλα καρύδας
1 κουταλιά μαύρο ρούμι

Ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα καρύδας και το ρούμι. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι να κρυώσει εντελώς (εγώ το άφησα στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ). Στη συνέχεια το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Βάζουμε το παγωτό σε κατάλληλο σκεύος και το αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξει καλά.

Πηγή: agiameteora.net, Φωτογραφία: seriouseats.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *