Search
Sunday 11 December 2016
  • :
  • :

Αύξηση του mobile shopping αναμένεται και στην ελληνική αγορά

Mobile Shopping
Την τιμητική τους αναμένεται να έχουν και κατά τη φετινή εορταστική περίοδο, το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι online αγορές. Λίγες, μόλις, εβδομάδες πριν από την έναρξη της περιόδου με τη μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση της χρονιάς, οι αναλυτές της PayPal προβλέπουν ότι το 2016 αναμένεται να καταγραφεί εντυπωσιακή άνθιση στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τη βιομηχανία του e-trade.

PayPal: Η μεγαλύτερη εορταστική συναλλαγή μέσω κινητής συσκευής, παγκοσμίως, θα ξεπεράσει τα 64.000 δολάρια

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών, οι καταναλωτές εκτιμάται ότι θα προβούν σε αυξημένο αριθμό αγορών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα γίνουν μέσω κινητών συσκευών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της PayPal, η μεγαλύτερη συναλλαγή μέσω κινητής συσκευής, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2016, θα ξεπεράσει το ποσό των $64.000. Αύξηση για το mobile shopping αναμένεται επίσης στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι – σύμφωνα με την έρευνα της PayPal και της GfK – το 66% των ενεργών χρηστών του Διαδικτύου χρησιμοποιεί, ήδη, κινητές συσκευές για να κάνει ηλεκτρονικές αγορές.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της PayPal, μόνο κατά την “Cyber Monday”, δηλαδή τη Δευτέρα που είναι αφιερωμένη στις online προσφορές ειδικά για προϊόντα τεχνολογίας (φέτος η ημέρα αυτή είναι στις 28 Νοεμβρίου), ο όγκος των πληρωμών θα ξεπεράσει τα $25.000 ανά δευτερόλεπτο. Συγκριτικά, η PayPal συνήθως καταγράφει όγκο πληρωμών της τάξης περίπου των $10.900 ανά δευτερόλεπτο τις κανονικές εργάσιμες ημέρες των καταστημάτων. Πέρυσι, η “Διαδικτυακή Δευτέρα” σημείωσε τον υψηλότερο αριθμό συναλλαγών που έγιναν σε μία και μόνο ημέρα στην ιστορία της PayPal, διεκπεραιώνοντας πάνω από 450 πληρωμές το δευτερόλεπτο.

Δημοφιλή προϊοντα
Με βάση τις προβλέψεις των ειδικών της PayPal, οι πλέον δημοφιλείς κατηγορίες για αγορές στις γιορτές του 2016 θα περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά είδη, ένδυση και ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2016, η PayPal αναμένει, επίσης, τουλάχιστον 17 εκατομμύρια συναλλαγές P2P (μεταξύ ιδιωτών), οι οποίες θα αφορούν ειδικότερα το μοίρασμα του κόστους για αγορά δώρων ή τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ φίλων και συγγενών.

Η PayPal εκτιμά, επίσης, ότι – κατά τη φετινή εορταστική περίοδο – θα κινηθούν ανοδικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, που σχετίζονται με τη διαδικτυακή οικονομική και τις online δωρεές. Αυτές που πραγματοποιήθηκαν το 2015 μέσω PayPal προς κοινωφελείς οργανισμούς ανήλθαν σε περισσότερα από 857 εκατομμύρια σε χρηματικά ποσά για 250.000 μη κερδοσκοπικούς συλλόγους και ιδρύματα, εμπλέκοντας πάνω από 7 εκατομμύρια χρήστες σε 183 αγορές. Μόνο 45,8 εκατομμύρια δαπανήθηκαν με PayPal σε δωρεές την ημέρα #Giving Tuesday (Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς) το 2015. Η φιλανθρωπική αυτή κίνηση έφτασε, μάλιστα, στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που έχει συλλεχθεί για αγαθοεργίες μέσα σε μόλις μία ημέρα. Η PayPal αναμένει να δει αύξηση στις δωρεές online και πάλι το 2016 και οι πληρωμές που θα υλοποιηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό μέσω κινητών συσκευών, θα αυξηθούν κατά 45%.

Πηγή: sepe.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *