Search
Thursday 12 January 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Το φαντασμαγορικό μπαλέτο «Αμπάϊ» του Καζακστάν στο θέατρο «Παλλάς»

Print Friendly

ΜΠΑΛΕΤΟ ΑΜΠΑΪ
Στο πλαίσιο εορτασμού της 25ης επετείου Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας του Καζακστάν, στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα, θα περιοδεύσει στις 2 Οκτώβριου με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καζακστάν στην Ελλάδα και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Καζακστάν, καθώς και των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού των δύο χωρών, το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου «Αμπάϊ», υπό τη διεύθυνση του τιμημένου Askar Buribaiev.

ΜΠΑΛΕΤΟ ΑΜΠΑΪΤο θέατρο εγκαινιάστηκε το 1934 στην πόλη Αλμά-Ατά (πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν). Το σύγχρονο Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο, Όπερας και Μπαλέτου του Καζακστάν «Αμπάϊ», αποτελεί τη ναυαρχίδα της μουσικής τέχνης του Καζακστάν. Τα μέλη του δημιουργικού προσωπικού του θεάτρου – οι περίφημοι άρχοντες της σκηνής, καθώς και νέα ταλέντα – έχουν αναδειχθεί νικητές διαφόρων διεθνών διαγωνισμών και έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση.

Στο ελληνικό κοινό θα παρουσιαστούν δύο μπαλέτα :  οι “Θρύλοι της μεγάλης στέπας” (αφιερωμένο στην 550η  επέτειο δημιουργίας του Κοζάκικου Χανάτου) και η “Χαλιμά” του N.Rimskogo-Korsakova.

ΜΠΑΛΕΤΟ ΑΜΠΑΪΟι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε μια από τις πιο διάσημες αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα, στο Θέατρο «Παλλάς», το οποίο χτίστηκε στη δεκαετία του ’30 του περασμένου αιώνα, με τις καλύτερες προδιαγραφές της γαλλικής αρχιτεκτονικής.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 20.00 της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χορηγός της περιοδείας : AO”Kazkommertsbank”.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *