Search
Thursday 20 October 2016
  • :
  • :

Στη Χίο ο ΥΠΕΘΑ για τον «Παρμενίωνα», συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι (ΦΩΤΟ)

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016
Δεν πρόλαβε να φτάσει καλά-καλά στη Χίο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρουσία και της στρατιωτικής ηγεσίας και των τεσσάρων αρχηγών των Επιτελείων για να παρακολουθήσει μέρος της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «Παρμενίων» και η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ζητά την αποστρατικοποίηση της Χίου.

Σημειώνεται ότι ο ΥΠΕΘΑ , παρακολούθησε τμήμα της τελικής φάσης της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2016» που πραγματοποιήθηκε στη Χίο και αφορούσε ευρείας κλίμακας αποβατική ενέργεια, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φυλάκιο Παναγιά και το Φυλάκιο Φαρμακονησίου.

Η Τουρκία, λίγο πριν τις 9.30 το πρωί εκδίδοντας την A4371/16 ΝΟΤΑΜ με την οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα παραβιάζει την συμφωνία για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της Απόφασης των Έξι Δυνάμεων το 1914 και του παραρτήματος σχετικά με τα Στενά της Συνθήκης της Λωζάννης ,καθώς και της Ειρηνευτικής Συνθήκης των Παρισίων 1947.

Μάλιστα αναφέρουν με Τουρκικά ονόματα τη Χίο και τα Ψαρά (SAKIZ(CHIOS), IPSARA(PSARA)) και τονίζουν πως τα νησιά αυτά πρέπει να αποστρατικοποιηθούν και να μην περιλαμβάνονται σε ασκήσεις!

Περισσότερα στο iReport.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *