Search
Thursday 12 January 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Η Κύπρος δεν Υπάρχει για την ΕΕ – Ο Ερντογάν Επιβάλλει την Τουρκία – Έρχεται Μεγάλη Ανατροπή των Δεδομένων !!!

Print Friendly

Τι και αν η Κυπριακή Δημοκρατία είναι Κράτος – Μέλος της ΕΕ, τι και αν η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και δηλώνει ότι θα συνεργάζεται με όλα τα Κ-Μ πλην της Κύπρου, τι και αν η Τουρκία προσπαθεί να διαιρέσει την Κύπρο, η ΕΕ σταθερά με αρχηγό την Γερμανία έρχεται να δικαιώσει την Τουρκία και να γελοιοποιήσει την Κύπρο αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό. Δηλαδή τι άλλο εκτός από γελοιοποίηση είναι η προσπάθεια της ΕΕ να πείσει την Κύπρο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει και της αρκεί που έχει εκπληρώσει ορισμένα κριτήρια έναντι των άλλων κρατών – μελών, προκειμένου να χορηγηθεί ελεύθερη visa στους Τούρκους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιεί την απαίτηση του Ερντογάν να βάλλει με το έτσι θέλω, τους Ισλαμιστές υπηκόους του στην Ευρωπαϊκή προοπτική,΄σε πλήρη αντίθεση με τις θεσμικές δεσμεύσεις της ΕΕ. Στην ουσία η ΕΕ καταργεί όχι μόνο την Κύπρο αλλά και τις αρχές της, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις όποιες προοπτικές επιβίωσης της.

Έτσι, μετωπική κόντρα ξέσπασε μεταξύ Λευκωσίας και Βρυξελλών, με φόντο τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις του οδικού χάρτη της Τουρκίας και την προκλητική στάση της Κομισιόν, η οποία αξιολογεί ότι η Άγκυρα έχει εκπληρώσει κριτήρια, αν και παραδέχεται κυνικά ότι δεν τα εφαρμόζει έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί δεν την αναγνωρίζει !!!

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, επέκρινε χθες την Κομισιόν, σημειώνοντας ενώπιον του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διαφωνεί με την ερμηνεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ υπογράμμισε «η εν λόγω ερμηνεία της Επιτροπής αντιβαίνει της αρχής που διέπει τον οδικό χάρτη και η οποία αφορά την άνευ διακρίσεων εκπλήρωση όλων των κριτηρίων έναντι όλων των κρατών-μελών της ΕΕ».

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από την Κύπρο, ο Κύπριος ΥΠΕΞ ζήτησε όπως το κείμενο των Συμπερασμάτων, που θα εκδοθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 20-21 Οκτωβρίου, υπογραμμίζει ότι η εφαρμογή των κριτηρίων του οδικού χάρτη της Τουρκίας πρέπει να γίνει «με τρόπο που δεν συνιστά δυσμενή διάκριση» (in a non discriminatory manner). Όμως άλλες πηγές αναφέρουν ότι, επί του παρόντος, το προσχέδιο Συμπερασμάτων αρκείται να επισημάνει ότι «η απαίτηση για θεωρήσεις διαβατηρίων για τους Τούρκους πολίτες θα αρθεί όταν εκπληρωθούν όλα τα κριτήρια», αναφορά η οποία δεν καλύπτει τη Λευκωσία.

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση της ΕΕ για ελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων θα ληφθεί με ειδική πλειοψηφία και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει δυνατότητα άσκησης βέτο.

Η συνέχεια επί του ζητήματος αναμένεται να δοθεί στη Σύνοδο Κορυφής από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Θεωρούμε ότι με όλα αυτά, τελικά φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μεγαλύτερο κίνητρο ένταξης στην ΕΕ, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο, που ήταν η ασφάλεια, έχει γίνει η μεγαλύτερη απειλή, την στιγμή μάλιστα που η συγκεκριμένη απόφαση για την visa των Τούρκων θα ληφθεί κατά πλειοψηφία. Μια τέτοια απόφαση όμως θα θέσει τις όποιες άμυνες τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας στο περιθώριο και θα ανοίξει το δρόμο για όλο και περισσότερη τουρκική επιβολή, που θα θίγει απόλυτα τα Εθνικά μας Δίκαια και Συμφέροντα.

ΠΗΓΗ analystsforchange.org




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *