Search
Friday 4 November 2016
  • :
  • :

«Παραδίδω τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού»

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

«Παραδίδω τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος μας κρίνει όλους» απαντά με αποκλειστική του δήλωση στο Real.gr ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ο οποίος χθες, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είπε ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ έλεγε ότι είναι υπουργός μίας χρεοκοπημένης χώρας. Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι εκείνη την περίοδο είχε ζητήσει από τον διοικητή της ΕΚΤ να μην τον ακούει.

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

Πηγή: real.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *