Search
Friday 13 January 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων – γ΄ τρίμηνο 2016

Print Friendly

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δάνεια προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις

Το γ΄ τρίμηνο του 2016, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016 (βλ. Διάγραμμα 1 και 2), εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2016.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το γ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (βλ. Διάγραμμα 3).

Δάνεια προς νοικοκυριά

Το γ΄ τρίμηνο του 2016, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2016 (βλ. Διάγραμμα 1 και 2), εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2016.

Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων το γ΄ τρίμηνο του 2016.

Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν πλήρως αυξήθηκε ως ένα βαθμό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (βλ. Διάγραμμα 3).



(1) Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων, βλ.
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/monetary/BankLendingSurvey.aspx.

(2) Πληροφορίες σχετικά με τη μεθοδολογία των αποτελεσμάτων της έρευνας διατίθενται στη διεύθυνση: http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/monetary/BankLendMeth.aspx.

Πηγή: bankofgreece.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *