Search
Wednesday 22 February 2017
  • :
  • :

Ιωάννινα: Κοντά στην τοπική κοινωνία, η νέα φιλοσοφία της ΕΛ.ΑΣ.

Print Friendly

Προσέγγιση με την τοπική κοινωνία, είναι η νέα φιλοσοφία στην Αστυνομία, υπογράμμισε από τα Ιωάννινα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό, θα γίνει κυρίαρχη τάση.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αργά το απόγευμα, λίγο πριν την σύσκεψη με αξιωματικούς στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων σε δηλώσεις του, είπε πως το νέο δόγμα για την Αστυνομία, είναι αποτελεσματικότητα, εντιμότητα και ανθρώπινη αντιμετώπιση.

Μάλιστα, επισήμανε, πως η στόχευση είναι, σε δυο επίπεδα.

Το πρώτο, αφορά στο εσωτερικό κομμάτι από το οποίο, η φυσική ηγεσία, ζητάει ανθρωποκεντρική διοίκηση στο προσωπικό, ενώ το δεύτερο, έχει σχέση με την προσέγγιση της κοινωνίας. Μάλιστα, διευκρίνισε, πως η προσέγγιση αυτή, θα επιτευχθεί επενδύοντας σε δημιουργία ειλικρινούς σχέσης με τους πολίτες και την κοινωνία, με την αποδοχή του έργου της ΕΛ.ΑΣ. και την ανταπόδοση από την κοινωνία, με την αναγνώριση δηλαδή, του έργου των Ελλήνων Αστυνομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο των Αλβανών κακοποιών, είπε ότι το ζήτημα θα εξετασθεί επιχειρησιακά, προκειμένου να υπάρξει αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Επίσης, έκανε αναφορά στο ουσιαστικό έργο της Αστυνομίας και στους 4 νομούς της Ηπείρου και στον διαρκή αγώνα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας ανέφερε, πως η βαριά εγκληματικότητα, σαφώς έχει μειωθεί, ενώ υπάρχει μια οριακή αύξηση πανελλαδικά της μικρής, της χαμηλής εγκληματικότητας, της παραβατικότητας, κάτι που όπως είπε, είναι πρωτίστως κοινωνικό φαινόμενο και όχι αστυνομικό, προσθέτοντας ότι «κάνουμε προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών και για μια πραγματική αστυνόμευση».

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., το πρωί έκανε τα εγκαίνια του αστυνομικού τμήματος Β. Τζουμέρκων, στο κεφαλοχώρι Πράμαντα.

ΠΗΓΗ eleftheriaonline.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *