Search
Friday 24 March 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, το προσφυγικό και ζητήματα ομογένειας στο επίκεντρο των επαφών του Τ. Κουίκ στην Οττάβα και στο Οντάριο

Print Friendly

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα «θα έχει θετικότερη αντιμετώπιση απ’ ό,τι μέχρι σήμερα» στο θέμα της φέτας, δήλωσε ότι έλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μετά τη συνάντησή του με τον Καναδό ομόλογό του, Ίαν Σούγκαρντ. «Βεβαίως έθεσα και το θέμα της φέτας με την οποία οι Καναδοί, όπως και για άλλα ευρωπαϊκά γαλακτοκομικά προϊόντα, έχουν μια δική τους άποψη και πολιτική. Πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα έχουμε μια θετικότερη αντιμετώπιση απ’ό,τι μέχρι σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ. Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση πως η αγορά του Καναδά προσφέρεται για ακόμα μεγαλύτερη εισαγωγή ελληνικών αγροτικών, νωπών και τυποποιημένων, προϊόντων.

Επίσης, ο κ. Κουίκ ενημέρωσε τον Καναδό ομόλογό του για τις θέσεις της Ελλάδας έναντι των προκλήσεων της Άγκυρας, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, και επανέλαβε την πρόσκληση την οποία είχε απευθύνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη νέα Καναδή ομόλογό του Κρίστιαν Φιλαντ, να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Μετά τη συνάντηση στην Οττάβα με τον Καναδό υφυπουργό Εξωτερικών, με την οποία ξεκίνησε τις διμερείς επαφές του στον Καναδά στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, ο κ. Κουίκ συναντήθηκε με τη Λάουρα Αλμπανέζε, υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής της επαρχίας του Οντάριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια των διμερών συναντήσεων του, επιβεβαιώθηκαν οι άριστες πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, όπως επίσης επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια στις εμπορικές συναλλαγές τους, όπου η Ελλάδα έχει ένα εντυπωσιακό τριπλάσιο θετικό ισοζύγιο των εξαγωγών της έναντι των εισαγωγών από τον Καναδά.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *