Search
Saturday 18 March 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Vinyl is Back – Εκεί που συμβαίνει!

Print Friendly

pick-up
17, 18, 19 Μαρτίου 2017 στο «Μουσείο Αυτοκινήτου»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο στη χώρα, που έγινε θεσμός και γιορτάζει το 10ο τριήμερό του καλωσορίζοντας την άνοιξη γεμάτο βινύλια και μουσικές εκπλήξεις την Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου στο «Μουσείο Αυτοκινήτου» με ελεύθερη είσοδο!

Τα σημαντικότερα συγκροτήματα, οι καλύτεροι djs, κληρώσεις και δώρα, πλειστηριασμοί σπάνιων δίσκων, έκθεση συλλεκτικών πόστερ, όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων, δισκογραφικές εκπλήξεις, συμμετοχή γνωστών δισκάδικων, ανεξάρτητων εταιρειών και ιδιωτών, χειροτεχνίες που συναντούν την κουλτούρα της μουσικής και ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος που θα συζητηθεί και θα προσελκύσει τους νέους λάτρεις του βινυλίου, αλλά και τους παλιότερους που έχει να τους θυμίσει πολλά φτιαγμένος με πολύ μεράκι, συνθέτουν το 10ο Vinyl Is Back που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Το Vinyl is Back έκανε μόδα στην Ελλάδα τους δίσκους, όπως τους αποκαλούσαμε τη χρυσή εποχή της μουσικής και υπόσχεται να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μέχρι την ολική επανάκαμψη του βινυλίου!

Παράλληλες εκδηλώσεις :

Μουσικό Πανόραμα

Το Vinyl is Back γιορτάζει και υπόσχεται ένα μουσικό πανόραμα από ελληνικά συγκροτήματα  σε διαφορετικά είδη μουσικής που θα δώσουν το δικό τους χρώμα στο τριήμερο.

Το Vinyl is Back κάνει το μεγάλο βήμα ! Vinyl is Back Live Sessions!!

Εγκαινιάζουμε την τολμηρή αυτή ιδέα με το σχήμα που μας την ενέπνευσε. Το συγκρότημα που έχει βαθιά χαραγμένη την σφραγίδα του στη ροκ μουσική και στις καρδιές σας, τα Υπόγεια Ρεύματα, παίζουν live και ηχογραφούν την σπάνια αυτή στιγμή για σας! Η συμμετοχή σας απαραίτητη στο μεγάλο αυτό γεγονός για το βινύλιο! Μείνετε συντονισμένοι για να γίνετε μέρος αυτού.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 5 μ.μ.

Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

To 10ο Vinyl is Back είναι αφιερωμένο στον «Φτωχό και Μόνο Κάου-μπόυ», τον αγαπημένο σε όλους καλλιτέχνη που σύνδεσε το όνομά του με το βινύλιο. Το τιμητικό αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές από θρυλικές συναυλίες του και φωτογραφικό υλικό.

Το Δισκοπωλείο!

Ο χώρος που είναι το αντικείμενο του πόθου κάθε φίλου του βινυλίου και της μουσικής! Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που όταν ανοίξεις την πόρτα του ζωντανεύει το παιδί μέσα σου! Εκεί μπορείς να ονειρευτείς, να ταξιδέψεις, να ανακαλύψεις ! Εκεί που όλα μπορούν να συμβούν!

Συλλεκτικό Live!

Ο πολυσχιδής και εξελίξιμος μουσικός Άκης Περδίκης (e.x. Nicky Skopelitis, The Impatients, Sky Saxon, Παύλος Σιδηρόπουλος, Μουσικές Ταξιαρχίες, Annabouboula, Ηρακλής και Λερναία Ύδρα κ.α.) με το συγκρότημά του, παρουσιάζει τη νέα σόλο δουλειά του «No Letters Arrive» και άλλα τραγούδια από τη δισκογραφία του, σε μια σπάνια live συναυλία του!

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στη 1 μ.μ.

Supersan d.j. project Live!

Οι Supersan, το νέο μουσικό project των Panama Cardoon (συνιδρυτή της Carnibal Records) και Mister Kentro (μέλος των Balkan Riddims) συνδυάζει παραδοσιακά μουσικά μοτίβα από όλο τον κόσμο με πιο σύγχρονα και ηλεκτρονικά στοιχεία. Στο Vinyl Is Back θα παρουσιάσουν το πρώτο τους πολυδιάστατο album, που θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτικό διπλό βινύλιο τον Μάρτιο , με συνεργασίες ξένων καλλιτεχνών.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 3 μ.μ.

Lefteris Christofis Live!

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης της  Benedetto Guitars Artist/Jazz Educator, πρωτοπόρος jazz fusion μουσικός στην Ελλάδα, κιθαρίστας και συνθέτης Λευτέρης Χριστοφής, μετά το “Nous Icons” (Blue Note Records), μόλις κυκλοφόρησε το 4ο προσωπικό του άλμπουμ «ManΤis», σε μια solo performance ειδικά σχεδιασμένη για το Vinyl is Back!

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 5 μ.μ.

VHS Live!

Το 6μελές συγκρότημα που ζωντανεύει τα 80ς και 90ς με ιδιαίτερη αυθεντικότητα στήνει το δικό του πάρτι στο Vinyl is Back και υπόσχεται ένα χαρούμενο ταξίδι στο χρόνο!

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 6 μ.μ.

Empty Frame Live!

Οι Empty Frame ηχογραφούν σε βινύλιο και είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και καλοκουρδισμένες μπάντες της ελληνικής underground αγγλόφωνης σκηνής, έχοντας προκαλέσει αίσθηση τόσο με τον πρωτοποριακό τους ήχο, όσο και με τις εκρηκτικές live εμφανίσεις τους οι οποίες είναι πάντα σημείο αναφοράς. Έχουν ακόμη εμφανιστεί στο πλευρό μεγάλων ονομάτων όπως Woven Hand και Sivert Hoyem. Έχουν κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ και 2 soundtracks.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 4 μ.μ.

Πλειστηριασμοί δίσκων και διαδικτυακά

Τους πιο σπάνιους και αξιολογημένους δίσκους των εκθετών θα διεκδικήσουν οι vinyl maniacs σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μουσείο Αυτοκινήτων, αλλά και διαδικτυακά μέσω της σελίδας www.vinylisback.gr!

Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ.

D.J.s Sets

Οι καλύτεροι d.j.s θα δώσουν το δικό τους χρώμα στη διάρκεια του 3ημέρου επιλέγοντας τις καλύτερες μουσικές της δισκοθήκης τους παίζοντας μόνο βινύλια στα decks του Vinyl is Back! Θα παίξουν οι :

DJL – Up The Irons Παρασκευή 17/3 5 μ.μ. – 7 μ.μ.

Μιχάλης Λημνιός (Blues Hall Of Fame) Παρασκευή 18/3 7 μ.μ. – 9 μ.μ.

Γιάννης Παναγόπουλος Σάββατο 18/3 2 μ.μ. – 3 μ.μ.

Σπύρος Ξυπολόπουλος aka Dj Ksipo (ABC, Trip, Καρυάτιδες, resident Discotheque 33 Στροφές) Σάββατο 18/3 7 μ.μ. – 9 μ.μ.

Νικόλας Χατζηγιάννης aka Nick The Stripper Κυριακή 19/3 11 π.μ. – 12

Πέτρος Αδάμ (resident Noel) Κυριακή 19/3 12 – 1 μ.μ.

Μαριάντζελα Σαλίχου (Athens Lindy Hop) Κυριακή 19/3 2 μ.μ. – 3.30 μ.μ.

Andreas Axios The Wanderer  Κυριακή 19/3 3.30 μ.μ. – 5 μ.μ.

Τζέην Σαμπανίκου (resident Buy Or Die The Bar) Κυριακή 19/3 7 μ.μ. – 9 μ.μ.

Η Διεθνής Λέσχη Φίλων Μουσικής 60-70-80 παρουσιάζει :

Ένα οπτικό-ακουστικό πανόραμα των συγκροτημάτων της ποπ – ροκ του ’60-’70-’80 θα παρουσιάσει η Διεθνής Λέσχη Φίλων Μουσικής 60-70-80 με τον Πέτρο Καντιάνη στα decks. Το οπτικό υλικό επιμελείται ο Σπύρος Ξυπολόπουλος.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 11 π.μ. – 1 μ.μ.

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου – Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας Για Παιδιά

Την Κυριακή 19/3/2017 στο χώρο του μουσείου, Ιουλιανού 33-35 & Γ΄Σεπτεμβρίου, παιδιά νηπιαγωγείου & δημοτικού σχολείου μπορούν να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ στα προγράμματα, με στόχο την κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση μέσα από το παιγνίδι, με τη συμμετοχή και των γονέων. Η διάρκεια των προγραμμάτων κυμαίνεται από 45’-60’ για συγκεκριμένες ώρες.

Πληροφορίες στο τηλ 210 8816187 & στο www.hellenicmotormuseum.gr

Ποιοι συμμετέχουν στο «Vinyl is Back»

Καταστήματα πώλησης δίσκων,

Ιδιώτες/ Συλλέκτες δίσκων,

Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου,

Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ),

Αξεσουάρ για βινύλια,

Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου,

Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ,

Έπιπλα/Βάσεις για ηχοσυστήματα,

Μουσικές Αφίσες, Μουσικά T-shirts & Μπλούζες,

Μουσικά Βιβλία,

Handmade Express Bazaar,

Πωλητές Μουσικών Οργάνων (εταιρείες/ ιδιώτες).

Πληροφορίες για το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε από την Οικογένεια Χαραγκιώνη το 1977 με σκοπό τη διάδοση της αυτοκίνησης στην Ελλάδα. Η συλλογή, που ξεπερνάει σήμερα τα 300 αυτοκίνητα (από το …300 π.Χ. μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90!) είναι εναλλασσόμενη και περιλαμβάνει μοντέλα οίκων παγκόσμιας σήμερα αναγνώρισης αλλά και αυτών που δεν δραστηριοποιούνται πλέον.

Info:

Χώρος : Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου:  Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού 33-35
(4ος όροφος), Πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ – Στάση «Βικτώρια» & Μετρό «Ομόνοια»

Είσοδος : Ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας :

Παρασκευή 17 Μαρτίου :  5 μ.μ. – 9 μ.μ.
Σάββατο 18 Μαρτίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Κυριακή 19 Μαρτίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.

Πάρκινγκ : διαθέσιμο (3 ευρώ ημερησίως)

https://www.facebook.com/events/1065541573575252/

www.vinylisback.gr

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το 10ο «VINYL IS BACK» ! Be there!




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *