Search
Wednesday 22 March 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Μ.Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά από την αντιπολίτευση διαβεβαιώσεις για μετά το 2019

Print Friendly

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά και από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα να στηρίξει τα μέτρα μετά το 2019, αποκάλυψε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, χαρακτηρίζοντας «περίεργη» τη στάση του Ταμείου. Το ΔΝΤ, πάντως, διέψευσε άμεσα τους ισχυρισμούς αυτούς.

«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο Σαπέν στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΕCOFIN.

«Πρέπει να είμαστε λογικοί από πολιτικής απόψεως», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί καν να φανταστεί την περίπτωση να ζητούσε κάποιος το ίδιο από τη Γαλλία.

O ίδιος υπουργός κάλεσε το ΔΝΤ να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς οι όποιες καθυστερήσεις μπορούν να κοστίσουν πολύ στην Ελλάδα.

Επίσης, χαρακτήρισε «εμμονή» του ΔΝΤ τα εργασιακά, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες. «Το ίδιο συμβαίνει και με τις απαιτήσεις για το δημοσιονομικό σύστημα και κυρίως τις συντάξεις», σημείωσε.

ΠΗΓΗ news.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *