Search
Tuesday 18 October 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Η Τράπεζα της Φινλανδίας μειώνει τις προβλέψεις της για ανάπτυξη στην Ευρώπη εξαιτίας του Brexit και προβλημάτων στην Ιταλία

ΕΕ, ΣΗΜΑΙΑ
Η Κεντρική τράπεζα της Φινλανδίας μείωσε την Πέμπτη την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη για το επόμενο έτος, επικαλούμενη τις επιπτώσεις από το ψήφισμα της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, καθώς και από τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές στην Ιταλία.

Η Τράπεζα της Φινλανδίας ανέβασε ελαφρώς τις προβλέψεις ανάπτυξης το 2016 για τις 22 χώρες της ΕΕ – ζώνη του ευρώ, Βρετανία, Σουηδία και Δανία – στο 1,7% από το προηγούμενο 1,6%, αλλά τις μείωσε σε 1,3% για το 2017 και 1,6% για το 2018 από το προηγούμενο 1,8% και για τα δύο έτη.

“Η ανάπτυξη στην Ευρώπη θα μετριαστεί και από εσωτερικούς παράγοντες που δεν συνδέονται με το Brexit, όπως η επιδείνωση της ανάπτυξης και οι προοπτικές και τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα της Ιταλίας», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό στην ίδια ομάδα χωρών είναι 0,4% αυτό το έτος, 1,4% το 2017 και 1,5% το 2018.

«Βελτιώσεις στις οικονομικές προοπτικές και τη συνεχιζόμενη ικανοποιητική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής θα αρχίσουν σταδιακά να ενισχύουν τον πληθωρισμό. Ωστόσο, οι πιο μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν αρνητικές, μια τάση ανησυχητική», πρόσθεσε εκπρόσωπος η τράπεζα.

Πηγή: Reuters, Φωτογραφία: wilsoncenter.org




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *