Search
Thursday 16 March 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Αποκλείουν οι γαλλικές αρχές το σενάριο για τρομοκρατική επίθεση στο περιστατικό στο λύκειο του Γκρας

Print Friendly

To σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης αποκλείστηκε από τις αρχές που διερευνούν το περιστατικό με πυροβολισμούς, κατά το οποίο ένας 17χρονος μαθητής άνοιξε πυρ σε ένα λύκειο στη νοτιοανατολική Γαλλία, δήλωσε η εισαγγελέας του Γκρας, Φαμπιέν Ατζορί, επισημαίνοντας πως η ενέργειά του δείχνει να οφείλεται «στις κακές σχέσεις» που είχε με άλλους μαθητές.

«Κανένα στοιχείο, καμία διασύνδεση δεν μπορεί να υπάρξει με μια τρομοκρατική επιχείρηση» υπογράμμισε η εισαγγελέας σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Επιπλέον έκανε γνωστό ότι ο έφηβος δεν προέβαλε «καμία αντίσταση» κατά τη σύλληψή του.

Ο 17χρονος έχει τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της «απόπειρας ανθρωποκτονιών», αφού τραυμάτισε ελαφρά οκτώ ανθρώπους.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, η οποία μετέβη στο Γκρας, τόνισε ότι η σημερινή επίθεση είναι «προφανώς η παράλογη ενέργεια ενός νεαρού ευάλωτου άνδρα, γοητευμένου από τα όπλα».

Ο ύποπτος συνελήφθη λίγο αφότου άνοιξε πυρ έχοντας στην κατοχή του πολλά όπλα, μεταξύ αυτών μια κυνηγετική καραμπίνα, περίστροφα και χειροβομβίδες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *