Search
Friday 17 March 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Γερμανία: Το Αννόβερο απαγόρευσε μια προεκλογική συγκέντρωση όπου θα μιλούσε ο αντιπρόεδρος του AKP Εκέρ

Print Friendly

Ο δήμος του Αννόβερου απαγόρευσε την Πέμπτη μια συγκέντρωση υπέρ του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, του AKP, στην οποία θα συμμετείχε και ένας αντιπρόεδρός του, εν μέσω της κρίσης στις σχέσεις της Άγκυρας με το Βερολίνο με αφορμή την απαγόρευση των τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων στη Γερμανία.

«Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι δεν επιθυμούμε τέτοιες προεκλογικές συγκεντρώσεις στην πόλη μας” ανέφερε ο Στέφαν Σόστοκ, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Κάτω Σαξονίας. “Ως δήμαρχος, αρνούμαι να μεταφερθεί στην πόλη μας μια εσωτερική διαμάχη της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δήμο, η Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών, μια οργάνωση που πρόσκειται στο AKP, είχε ζητήσει την άδεια των αρχών για μια συγκέντρωση που θα ήταν καθαρά τοπικού χαρακτήρα. Αποδείχθηκε όμως ότι επρόκειτο να μιλήσει σε αυτήν την εκδήλωση ένας αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Μεχντί Εκέρ, με αποτέλεσμα ο δήμος να προχωρήσει στην απαγόρευσή της.

Να σημειωθεί ότι ο Εκέρ έχει μιλήσει σε πολλές συγκεντρώσεις του AKP στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ kathimerini.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *