Search
Saturday 18 March 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Η βαυαρική εκκλησία αναδεικνύει τους Φιλίππους, ως πύλη του χριστιανισμού προς την Ευρώπη

Print Friendly

Τη σημασία της ένωσης των χριστιανικών εκκλησιών, με στόχο την προσφορά αγάπης και στήριξης προς όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τόνισε από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ο βοηθός επίσκοπος του Μονάχου, Wolfgang Bischof, κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε, μαζί με τη διευθύντρια του Βαυαρικού Οργανισμού Τουρισμού, Heidi Ritter, μετά την απόφαση που ελήφθη να χαρακτηριστεί ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς, στο πρόγραμμα προσκυνηματικών περιηγήσεων του Βαυαρικού Οργανισμού Τουρισμού (ΒΟΤ).

Τον βοηθό επίσκοπο και την κ. Ritter, που ήταν επικεφαλής 20μελούς αποστολής αποτελεούμενης από πολίτες και ταξιδιωτικούς πράκτορες από το κρατίδιο της Βαυαρίας, μαζί με την εκπρόσωπο του γενικού προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Anita Englert-Zerbin, υποδέχθηκαν στον ιερό χώρο όπου βαφτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία και Ελληνίδα χριστιανή, η Ισαπόστολος Αγία Λυδία, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Προκόπιος.

Το συγκρότημα του Βαπτιστηρίου της Αγίας Λυδίας βρίσκεται πλησίον του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, έξω από τα τείχη της αρχαίας πόλης. Κατασκευάστηκε πριν από σαράντα πέντε χρόνια και περιλαμβάνει το ναό- βαπτιστήριο, το υπαίθριο βαπτιστήριο, ένα υπερσύχρονο συνεδριακό κέντρο, αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο, βοηθητικούς χώρους για τους επισκέπτες-προσκυνητές και όλα αυτά μέσα σ? ένα κατάφυτο φυσικό περιβάλλον.

Οι δυο ιεράρχες αντάλλαξαν θερμό αδελφικό ασπασμό και εξέφρασαν την ιδιαίτερη χαρά, που μέσα στο πλαίσιο της προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού, δίνεται η δυνατότητα μιας πολύ καλής και αποδοτικής συνεργασίας προς όφελος όλων των χριστιανών ανεξαρτήτου δόγματος.

Ο μητροπολίτης και η δήμαρχος συνόδευσαν τον επίσκοπο και τα μέλη της βαυαρικής αποστολής στο υπαίθριο βαπτιστήριο, στην όχθη του Ζυγάκτη ποταμού, όπου σύμφωνα με την παράδοση, εκεί, ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, κήρυξε το ευαγγέλιο και βάφτισε την Αγία Λυδία.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *