Search
Wednesday 19 October 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

«Παρμενίωνας» με αμφισβήτηση νησιών από την Τουρκία

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016
Μετά τον «πόλεμο» με τις ΝΟΤΑΜ για τις περιοχές όπου θα διεξαχθεί η μεγαλύτερη ετήσια διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων ήρθε και η σαφής επίσημη αμφισβήτηση ελληνικών νησιών από το τουρκικό ΥΠΕΞ διαψεύδοντας εκείνους στην Ελλάδα που βλέπουν την τουρκική επεκτατική πολιτική που ξεκινάει μέσω δηλώσεων, ως «εσωτερική κατανάλωση» και είναι και οι ίδιοι που έβλεπαν ως θετική εξέλιξη την επικράτηση του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα.

Ο «Παρμενίων 2016», αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 7 του μηνός και δεσμεύει σχεδόν το σύνολο του Αιγαίου και τον Έβρο.

Μπορεί η Άγκυρα να έχει αναγάγει την έκδοση ΝΟΤΑΜ εντός του Ελληνικού Εναερίου Χώρου και των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων σε πάγια τακτική αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στο Αρχιπέλαγος και οι κυβερνήσεις να αντιμετωπίζουν νοχελικά τις τουρκικές προκλήσεις, όμως αυτή είναι η στρατηγική της Τουρκίας των προκλήσεων “step by step” κάνοντας την Αθήνα να τρέχει πίσω από της εξελίξεις και προσπαθεί να δείξει κάθε φορά ότι δεν είναι «ελέφαντας» . Έτσι και τώρα η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με με αφορμή τον «Παρμενίωνα», όπως εξάλλου κάνει κάθε  χρόνο.

 

Περισσότερα στο iReport.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *