Search
Wednesday 19 October 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Διευρύνθηκε τον Αύγουστο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

USA_Correct
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε, περισσότερο από το αναμενόμενο, τον Αύγουστο ως μεγαλύτερης αύξησης των εισαγωγών που αντιστάθμισε την αύξηση στις εξαγωγές.

Το Υπουργείο Εμπορίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε 3% σε $ 40,73 δισεκατομμύρια. Οι εισαγωγές βρέθηκαν στο υψηλότερο τους επίπεδό από το Σεπτέμβρη του 2015, ενώ οι εξαγωγές στο υψηλότερο από τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιούλιο αναθεωρήθηκε σε $ 39.55 δισεκατομμύρια από $ 39.47 δισεκατομμύρια.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι το εμπορικό έλλειμμα θα μειωθεί σε $ 39.30 δισεκατομμύρια, τον Αύγουστο. Προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό, το έλλειμμα μειώθηκε σε $ 57,48 δισεκατομμύρια από το αναθεωρημένο $ 58.23 δισεκατομμύρια  τον Ιούλιο.

Οι εξαγωγές έχουν αρχίσει να αποτινάσουν αργά τις παρατεταμένες συνέπειες των τελευταίων δύο ετών του ισχυρότερου δολαρίου έναντι των νομισμάτων των κυριότερων εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ.

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν 0,8% σε $ 187.85 δισεκατομμύρια  τον Αύγουστο. Οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν 2,6% και 1,2% προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 2,4%.

Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν 1,2% σε $ 228.58 δισεκατομμύρια τον Αύγουστο. Οι τιμές του πετρελαίου κυμάνθηκαν στα $ 39,38 ανά το βαρέλι τον Αύγουστο, 20,2% χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι.

Οι εισαγωγές από την Κίνα αυξήθηκαν 9,5%, ενώ το, πολιτικά ευαίσθητο, εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ-Κίνας διευρύνθηκε 11,6% σε $ 33.85 δισεκατομμύρια τον Αύγουστο.

Πηγή: Reuters




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *