Search
Friday 31 March 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Τ. Πετρόπουλος: Πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο ΕΦΚΑ τον Φεβρουάριο του 2017

Print Friendly

Ταμειακό πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σε συνέδριο του Economist για το ασφαλιστικό.

Ο ίδιος δήλωσε πως χρειάζεται ένα ορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποδώσει μια μεταρρύθμιση.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, επισήμανε ότι το ασφαλιστικό σύστημα υπονομεύεται λόγω εξοντωτικών εισφορών, τη μείωση των οποίων προτείνει η Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά το εργασιακό, ο ίδιος τόνισε πως η επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων (την οποία υποστηρίζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της τρέχουσας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς), προβλεπόταν στο β΄ μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, προβλεπόταν ότι θα επανέλθουν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. επίσης ο ίδιος υπενθύμισε ότι με βάση το β΄ μνημόνιο (σ.σ. το μνημόνιο που ίσχυε πριν από αυτό που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015) προέβλεπε τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους (την οποία υποστηρίζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων του ΚΕΠΕ και της Τράπεζας της Ελλάδας.

Επίσης ο Γ. Βρούτσης τάχθηκε υπέρ της άρσης του βέτο του υπουργού (σ.σ. στις ομαδικές απολύσεις).

Παίρνοντας το λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πρότεινε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 27% στο 16% (10% για το διανεμητικό κομμάτι του ασφαλιστικού και 6% για το κεφαλαιοποιητικό).

ΠΗΓΗ capital.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *