Search
Tuesday 28 March 2017
  • :
  • :

Δικογραφίες για Αντ. Σαμαρά, Αθ. Παπαχριστόπουλο και Γ. Στουρνάρα, διαβίβασε στη Βουλή, ο Στ. Κοντονής

Print Friendly

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ
Δικογραφίες που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Αθαν. Παπαχριστόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα, διαβίβασε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ειδικότερα, η πρώτη δικογραφία, που αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, σχετίζεται με τη φερόμενη καταγραφή συνομιλίας του, η οποία αναρτήθηκε στις 10-12-14 στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών, κατά την αναπαραγωγή του οποίου, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να λέει σε δικαστικό λειτουργό: «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ…». Η εν λόγω προτροπή φέρεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν την απολογία τους.

Η δεύτερη δικογραφία στρέφεται κατά του Γιάννη Στουρνάρα και αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του, ως υπουργού Οικονομικών την περίοδο 2013-’14, κατά του πρώην γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, του Ιωάννη Κωστόπουλου, πρώην διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΠΕ και κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, επικεφαλής της Motor Oil.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: e-typos.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *