Search
Friday 13 January 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Κυρ. Μητσοτάκης από Ψέριμο: Επιδιώκουμε πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου

Print Friendly

«Η χώρα μας επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων» τόνισε σε δηλώσεις του στην Ψέριμο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο νησί.

Θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα από την ακριτική Ψέριμο, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, παράλληλα, συνεχάρη τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά αυτούς που υπηρετούν στην ακριτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι η προσφορά τους είναι σημαντική και ότι η κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό τους.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ, στο ακριτικό φυλάκιο στην Ψέριμο, όπου υπηρετούν εννιά στρατιώτες και ένας αξιωματικός και που κάθε μέρα υψώνουν την ελληνική σημαία, διασφαλίζουν την ασφάλεια, εγγυώνται την εθνική κυριαρχία της χώρας. Θέλω από εδώ, από την ακριτική Ψέριμο, για άλλη μια φορά, να στείλω μήνυμα ότι η χώρα μας, η Ελλάδα, επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, πάντα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Θέλω επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου, να συγχαρώ τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά αυτούς που υπηρετούν στην ακριτική Ελλάδα. Θα τους πω για άλλη μια φορά, πόσο πολύ εκτιμούμε την προσπάθειά τους και πως η ελληνική κοινωνία τους περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της».

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε στην Ψέριμο ο δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Γαλουζής, ο οποίος τον ξενάγησε στον οικισμό του νησιού. Ο κ. Μητσοτάκης είχε για αρκετή ώρα συνομιλίες με τους κατοίκους του νησιού, που τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, τα οποία επιδεινώνονται στην διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Επισκέφτηκε επίσης την εκκλησία που υπάρχει στο νησί και το αγροτικό ιατρείο. Επιστρέφοντας στη Κω, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο και τον έπαρχο και στις 6 η ώρα το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών που θα γίνει σε ξενοδοχείο του νησιού.

ΠΗΓΗ alphatv.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *