Search
Friday 13 January 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ρ. Αντωνοπούλου: Μέσα στο Φεβρουάριο νέο πρόγραμμα εργασίας για ανέργους ηλικίας 55 έως 67 ετών

Print Friendly

Προσλήψεις ανέργων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ηλικίας 55 – 67 ετών ανακοίνωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. «Θέλω να ενημερώσω -αφού μου δίνεται η ευκαιρία- για ένα καινούργιο, συγκεκριμένο πρόγραμμα για ηλικίες πενήντα πέντε έως εξήντα επτά ετών. Εδώ θα γίνονται προσλήψεις για δώδεκα μήνες, οι οποίες μπορούν να ανανεωθούν για άλλους δώδεκα μήνες από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Άρα, πέρα από τον ιδιωτικό τομέα, θα έχουμε προσλήψεις και στο δημόσιο τομέα, στο βαθμό που υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας σε δήμους, αλλά όχι μόνο», είπε η κυρία Αντωνοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπης Τζούφη.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων που θα αφορά 10.500 άτομα γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί το ποσό που θα δοθεί στους δικαιούχους και να φτάσει τα 600 ευρώ.

«Ο σχεδιασμός μας έχει το εξής χαρακτηριστικό: Όταν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας με τις οποίες υποστηρίζουμε εν γένει τον ιδιωτικό τομέα, η συνεισφορά από την πλευρά του κράτους φτάνει στο επίπεδο των 381 ευρώ. Στην περίπτωση της ηλικίας πενήντα και άνω, στον ιδιωτικό τομέα φτάνει στα 500 ευρώ το μήνα. Προσπαθούμε, όμως, να ανεβάσουμε αυτό το ποσό και για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι, λοιπόν, στο επόμενο πρόγραμμα που θα βγει για δέκα χιλιάδες ανθρώπους μέσα στο Φεβρουάριο, θα έχουμε ένα ανώτερο όριο μέχρι και 600 ευρώ, στο βαθμό που αυτό αντιστοιχεί στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους», σημείωσε.

ΠΗΓΗ liberal.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *