Search
Monday 13 March 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ο Ερντογάν απειλεί την Ολλανδία με κυρώσεις

Print Friendly

O Τούρκος πρωθυπουργός Tayyip Erdogan απείλησε με την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ολλανδίας, λέγοντας ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων μετά την απαγόρευση από τις ολλανδικές αρχές στους Τούρκους υπουργούς να εκφωνήσουν ομιλία στη χώρα.

Στο πλαίσιο ομιλίας του που μεταδόθηκε ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση, ο Erdogan κατηγόρησε επίσης τη Γερμανία για “ανελέητη” υποστήριξη της τρομοκρατίας. Ο Erdogan έχει εξοργιστεί από τις κινήσεις της Γερμανίας και Ολλανδίας να αποτρέψουν τις εμφανίσεις Τούρκων υπουργών σε συγκεντρώσεις Τούρκων μεταναστών ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου που θα παραχωρήσει υπερεξουσίες στον Πρόεδρο.

Ο Erdogan έχει ήδη πει πως όσοι ψηφίσουν αρνητικά στο δημοψήφισμα ευθυγραμμίζονται με τους τρομοκράτες. Έχει επίσης κατηγορήσει κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως η Γερμανία, ότι προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες, κάτι που οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται.

Το Σαββατοκύριακο ο Erdogan χαρακτήρισε την ολλανδική κυβέρνηση “απομεινάρι των Ναζί και φασίστες”, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Ο Oλλανδός πρωθυπουργός, Mark Rutte χαρακτήρισε “απαράδεκτες” τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας και απαίτησε η Άγκυρα να ζητήσει συγγνώμη.
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ακράμ είχε σήμερα πρωτοσέλιδο τίτλο “ναζιστικά σκυλιά”.

“Θα υπάρξουν κυρώσεις εξαιτίας των πρόσφατων ενεργειών της Ολλανδίας”, διεμήνυσε και ο Τούρκος υπουργός για ευρωπαϊκά θέματα, Omer Celik.

ΠΗΓΗ capital.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *