Search
Monday 3 April 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Η Λ. Κονιόρδου σε διεθνή ημερίδα για τις βιβλιοθήκες στο ΚΠΙΣΝ

Print Friendly

Στην ημερίδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών (IFLA), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον «Φάρο» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, απεύθυνε χαιρετισμό η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας της, όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ σε σχετική ανακοίνωσή του, ήταν ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου των βιβλιοθηκών σε έναν κόσμο που αλλάζει, και η δυνατότητα να εμπνεύσουν στους πολίτες εναλλακτικούς τρόπους που μπορούν να οδηγήσουν στην πρόοδο των κοινωνιών.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις βιβλιοθήκες είναι να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των νέων και να αφυπνίσουν την περιέργειά τους», σημείωσε η Λυδία Κονιόρδου. «Το να βρεθείς σε μια βιβλιοθήκη, μπορεί να εξελιχθεί σε μια εμπειρία μοναδική, που συνδέεται με ό,τι είναι αυθεντικό, σπάνιο και ανεκτίμητο. Zεις το βιβλίο αντί να το διαβάζεις. Γιατί η βιβλιοθήκη είναι ένας ωκεανός συλλογικής γνώσης και λογοτεχνικής δημιουργίας που βασίζεται στον λόγο, τον πυρήνα του πολιτισμού μας. Κι αυτός ο πυρήνας μπορεί να αναπτυχθεί όπως ένας σπόρος, να αρδευτεί με καινούργιες ιδέες και οράματα και να ανθίσει στο έδαφος του 21ου αιώνα», σημείωσε μεταξύ άλλων η υπουργός.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *