Search
Tuesday 18 October 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

«Athens Medical Leadership and Innovation»: Μεγάλη η συνεισφορά του ομίλου στην οικονομία και στον Ελληνα Ασθενή

Στην συνεισφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στην ελληνική οικονομία και στην προσφορά υψηλών υπηρεσιών υγείας στον Έλληνα ασθενή, στάθηκε ο πρόεδρος του ομίλου δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος από το βήμα του μεγάλου συνεδρίου ιατρικής πρωτοπορίας και καινοτομίας «Athens Medical Leadership and Innovation» που διοργανώνει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την ίδρυσή του, στο Μέγαρο Μουσικής.

Όπως είπε, ο όμιλος στα 32 χρόνια δράσης και προσφοράς στον Έλληνα, σταμάτησε την αιμορραγία… Ελλήνων ασθενών στο εξωτερικό προς αμφιβόλου ποιότητας ιατρικά κέντρα. “Οι πόρτες των αεροπλάνων έκλεισαν και άνοιξαν αυτές του ιατρικού για να υποδέχονται τους Έλληνες ασθενείς”, σημείωσε ο πρόεδρος του Ομίλου. Όραμα του ομίλου, όπως είπε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, είναι η υλοποίηση ιδιωτικής πανεπιστημιακής ιατρικής σχολής, κάτι που με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, όπως είπε.

Εξωστρέφεια, νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και αναβάθμιση των υπηρεσιών του είναι η απάντηση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, πάντα από το βήμα του συνεδρίου.

Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, ο όμιλος όπως τόνισε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, προχώρησε σε επενδύσεις υπερσύγχρονων υποδομών και τεχνολογιών αιχμής άνω των 11 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των επενδύσεων της τελευταίας εξαετίας ξεπερνά τα 31 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

• Την δημιουργία της ΓΑΙΑ στο Μαρούσι, μίας υπερσύγχρονης Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής.

• Την δημιουργία νέων εξειδικευμένων τμημάτων, ορισμένα από τα οποία είναι μοναδικά στο είδος του στην Ελλάδα.

• Την αγορά νέου εξοπλισμού τεχνολογίας αιχμής.

• Την αναδιαμόρφωση χειρουργικών αιθουσών και τον εκσυγχρονισμό νοσηλευτικών ορόφων.

Την περίοδο της κρίσης, δηλαδή την εξαετία 2010 – 2015, ο όμιλος προσέφερε τις υπηρεσίες του σε σχεδόν 3.500.000 πολίτες, κατέβαλε στους εργαζομένους του, μέσω της μισθοδοσίας 492 εκατ. ευρώ, 170 εκατ. ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία μας και 149 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία για την πληρωμή φόρων, είπε ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Αύξηση θέσεων εργασίας

“Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με Έλληνες προμηθευτές και την ίδια περίοδο καταβάλαμε σε αυτούς το ποσό των 337 εκατ. ευρώ, ενώ φέραμε στη χώρα συνάλλαγμα 202 εκατ. ευρώ μέσα από συντεταγμένες ενέργειες Ιατρικού Τουρισμού.

Όμως ο όμιλος, παραμένει και ένας υπεύθυνος εργοδότης, καθώς την περίοδο αυτή όχι μόνο διατηρήσαμε, αλλά και αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας στις 2.708, χωρίς να έχουμε προχωρήσει σε ουσιαστικές μειώσεις αμοιβών και χωρίς να έχουμε προβεί στην αντικατάσταση παλαιού και έμπειρου προσωπικού με νέους και φθηνότερους εργαζομένους, κατά την προσφιλή τακτική της αγοράς. Αξίζει να σημειώσω ότι μαζί με τους συνεργάτες ιατρούς μας, το ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου, η οικογένεια δηλαδή του ομίλου μας, αγγίζει τα 6.000 άτομα”, ανάφερε ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Κοινωνική ευθύνη

Εστιάζοντας στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κάθε χρόνο δίνει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε 500.000 κατοίκους 100 απομακρυσμένων περιοχών σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, υποστηρίζει ΜΚΟ, ακριτικές περιοχές και φορείς,

Στο πλαίσιο οργανωμένων προγραμμάτων Ιατρικής Υιοθεσίας, μια έννοια που ο όμιλός εισήγαγε από το 1986, υιοθετεί ακριτικές περιοχές καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων τους. “Μόνο το 2015, 1.500 συμπολίτες μας έλαβαν δωρεάν ή προνομιακές υπηρεσίες υγείας μέσα από το πρόγραμμα προσφορών προληπτικού ελέγχου με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Υγείας, ενώ είμαστε υπερήφανος ιατρικός χορηγός 15 αθλητικών συλλόγων και ομοσπονδιών, με χιλιάδες μέλη και αθλητές σε ολόκληρη την Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος.

Πρώτοι στην παροχή υπηρεσιών υγείας

Ο όμιλος είναι η πρώτη εταιρεία του κλάδου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και από τις πρώτες διεθνώς που προχώρησε στην έκδοση Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας, με την ενσωμάτωση της έκδοσης οδηγιών G4 του Global Reporting Initiative, υιοθετώντας, έτσι, τα πιο σύγχρονα πρότυπα για την αποτύπωση της υπεύθυνης λειτουργίας του, είπε ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ειδική αναφορά έγινε και στην εξωστρεφή στρατηγική του ομίλου, όπου τα επόμενα χρόνια, σκοπός είναι να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στο χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας, οι οποίες και αναμένονται να είναι ραγδαίες.

“Με οδηγό τη μεγάλη μας εμπειρία και ηγετική θέση στο χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας, και την πλούσια διεθνή τεχνογνωσία του στρατηγικού μας εταίρου, του διεθνούς κολοσσού στο χώρο της υγείας Asklepios Kliniken GmbH, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και ευκαιρία στο χώρο μας”, ανάφερε ο πρόεδρος του ομίλου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της στρατηγικής για γεωγραφική εξάπλωση στην Ελλάδα, επεκτείνεται το Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών, με επικείμενες συνεργασίες σε νησιωτικές περιοχές της χώρες και στην Αττική, ενώ ταυτόχρονα δίνεται έμφαση στις στρατηγικές μας συνεργασίες με τις ασφαλιστικές εταιρείες. “Σε αυτό το πλαίσιο, αναπτύσσουμε ασφαλιστικά προϊόντα αποκλειστικής συνεργασίας με πανελλαδική εμβέλεια, ενώ αυτή τη στιγμή διατηρούμε συμβάσεις με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να αποτελούμε τον κορυφαίο συνεργάτη τους” όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Εκτός των ελληνικών συνόρων, ήδη υλοποιούνται, όπως τονίστηκε, σχέδια περαιτέρω επέκτασης της παρουσίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της ΝΑ Ευρώπης. “Με σχεδόν 6.000 διεθνείς ασθενείς σε ετήσια βάση, πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε εντέλει να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζουμε επιχειρηματικές ευκαιρίες -μεταξύ άλλων- στην Δυτική και τη Βόρεια Ευρώπη, στα Βαλκάνια και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με στόχο να οικοδομήσουμε ένα «εθνικό brand» που θα μας επιτρέψει να προσελκύσουμε διεθνείς ασθενείς, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού εν γένει, αλλά και συνολικά της εθνικής οικονομίας”, σημείωσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Το επόμενο διάστημα, ο όμιλος θα παρουσιάσει νέες πρωτοποριακές μεθόδους σε πολλαπλά αντικείμενα, όπως, για παράδειγμα, την πρόληψη και την διάγνωση για τον καρκίνο του προστάτη και του εντέρου που θα προσθέσουν νέα όπλα στη μάχη εναντίον των ασθενειών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, όπως είπε ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

ΠΗΓΗ economy365.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *