Search
Saturday 24 December 2016
  • :
  • :

Ρωσία: με την επέκταση της ναυτικής βάσης μας στη συριακή Ταρτούς επιστρέφουμε στις απωλεσθέντες θέσεις.

H Ρωσία ανακτά απωλεσθέντες θέσεις και διασφαλίζει την παρουσία της στη Μέση Ανατολή επεκτείνοντας τη ναυτική της βάση στη συριακή πόλη Tartus δήλωσε ο Andrey Krasov, ο Α΄ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της κρατικής Duma στο TASS.

Ο πρόεδρος Vladimir Putin διέταξε προηγουμένως την υπογραφή συμφωνίας με τη Συρία για την επέκταση του εδάφους της ναυτικής βάσης στην πόλη Ταρτούς που διαθέτει λιμάνι. Επιφόρτισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να διαπραγματευθεί στενά με τη συριακή πλευρά μαζί με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και να υπογράψει τη συμφωνία επ’ονόματι της Ρωσίας.

«Η Ρωσία έχει ανάγκη αυτή τη βάση για να είναι παρούσα σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο Krasov,υπενθυμίζοντας ότι η Συρία ήταν πάντα στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

«Αντίθετα με το ΝΑΤΟ η Ομοσπονδία της Ρωσίας είναι ο εγγυητής της ασφάλειας στον κόσμο», συνέχισε.

«Στη Συρία μαχόμαστε κατά της διεθνούς τρομοκρατίας όχι μόνο στα λόγια αλλά επίσης με πράξεις. Οι ρωσικές δυνάμεις της αεροπορίας και οι ομάδες των πλοίων του ρωσικού ναυτικού αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό τους και τις ικανότητές τους στην υποστήριξη των συριακών ενόπλων δυνάμεων στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».

«Κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε η Συρία που εδώ και αρκετό καιρό υποφέρει ν΄απαλλαγεί αυτή τη χολέρα της διεθνούς τρομοκρατίας», δήλωσε.

«Είμαστε ανήσυχοι βέβαια που το ΝΑΤΟ προσεγγίζει τα σύνορά μας. Εμείς δεν προσεγγίζουμε κανέναν αλλά με αυτές τις δράσεις επιστρέφουμε σύντομα στις απωλεσθέντες θέσεις, επιστρέφουμε στην παρουσία μας σε αυτήν την περιοχή», τόνισε.

ΠΗΓΗ dimpenews.com,TASS.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *