Search
Τρίτη 19 Απρίλιος 2016
  • :
  • :

Μυστικά για υγιή μαλλιά

ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΑΛΛΙΑ
Τα υγιή, λαμπερά μαλλιά είναι σύμβολο ομορφιάς και υγείας για όλες τις γυναίκες. Είναι από εκείνα τα χαρακτηριστικά μας που παρατηρεί το άλλο φύλο, αλλά βοηθούν και στη δική μας αυτοπεποίθηση.

Είναι θέμα γονίδιών αλλά υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να αποκτήσουμε ακόμα πιο εντυπωσιακά μαλλιά και να τα συντηρήσουμε.

  1. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Μια διατροφή πλούσια σε Ω3 λιπαρά αλλά και η κατανάλωση νερού συντελεί στην υγεία τους. Η βιταμίνη Β όπως και ο σίδηρος βελτιώνει τη δύναμη των μαλλιών αλλά και οι πηγές ψευδαργύρου όπως τα καρύδια και τα κάσιους, συμβάλλουν στην ενδυνάμωσή τους και στη μείωση του σπασίματος και της απώλειάς τους.
  2. Οι συχνές βαφές και το καθημερινό λούσιμο ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας. Καλό είναι να αποφεύγεται η βαφή σε μικρότερο διάστημα των 25 ημερών, προκειμένου η τρίχα να έχει τον χρόνο αναδόμησης που έχει ανάγκη. Επίσης το να τα λούζουμε καθημερινά, όσο και αν το κάνουμε για λόγους υγιεινής, προκαλεί απώλεια σημαντικών συστατικών που έχει η τρίχα και που χρειάζεται για να είναι πιο δυνατή και υγιής.
  3. Η χρήση εργαλείων θερμότητας, όπως το πιστολάκι και η πρέσα, επιβαρύνει την εικόνα των μαλλιών μας. Αν έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε πρέσα ή σίδερο μαλλιών, είναι προτιμότερο να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά πριν τη χρήση τους, χωρίς να χρησιμοποιούμε πιστολάκι, γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες συμβάλλουν στην αποδυνάμωση της τρίχας.
  4. Πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου θερμότητας, η εφαρμογή στα μαλλιά μας και ιδιαίτερα στις άκρες που είναι πιο ευαίσθητες με τη τάση δημιουργίας ψαλίδας, προϊόντων που περιέχουν σιλικόνη ή ειδικές βιταμίνες, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια στη διατήρηση της λάμψης τους και της ελαστικότητάς τους. Ειδικά προϊόντα τα οποία δεν ξεβγάζονται, δημιουργούν ασπίδα προστασίας απέναντι στη βλαβερή υψηλή θερμοκρασία.
  5. Μία φορά το μήνα μπορούμε να πραγματοποιούμε μάσκες στα μαλλιά μας. Υπάρχουν αρκετές του εμπορίου με εύκολη εφαρμογή, μπορούμε όμως να δράσουμε και πιο φυσικά χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ελαιόλαδο που όλοι έχουμε σπίτι μας. Μπορούμε απλά να απλώσουμε ελαιόλαδο από τη ρίζα ως τις άκρες, να τυλίξουμε τα μαλλιά μας με μια βαμβακερή πετσέτα δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για να δράσει το ελαιόλαδο και μετά από δύο ώρες να λουστούμε με ήπιο σαμπουάν, χρησιμοποιώντας και το conditioner της επιλογής μας στο τέλος.

Είναι εύκολο να διατηρήσουμε την ομορφιά και την υγεία των μαλλιών μας και σίγουρα υπάρχουν τρόποι που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων μας όπως και στις συνθήκες ζωής μας. Ένα κούρεμα ανά τρεις μήνες βοηθάει στην ενδυνάμωση της τρίχας και ο κομμωτής μας μπορεί να μας συμβουλεύσει για το πώς να τα συντηρούμε σε μια καλή κατάσταση.

Φωτογραφία: ultimatehairdynamics.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *