Search
Thursday 12 May 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Σαρδέλες ή γαύρος λαδορίγανη

sardeles

Γράφει η Ελένη Αλβέρτη

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες ή γαύρο

αλάτι κατά προτίμηση χοντρό

πιπέρι

λίγη ρίγανη

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

λίγο θυμάρι

μαϊντανό

ξύδι

ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη κομμένες σε ροδέλες – προαιρετικά)

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)

χυμό 2 λεμονιών

1 κούπα ελαιόλαδο

½  κούπα λευκό κρασί

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κεφάλια , τις πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Κατόπιν τις βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ την μία δίπλα στην άλλη και ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό, το δενδρολίβανο,  το θυμάρι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις ντομάτες. Κατόπιν  το λάδι,  το ξύδι, το λεμόνι, το κρασί και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμενόμενο φούρνο στους 180ο C για 30΄περίπου και σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Φωτό: radicio.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *