Search
Thursday 12 May 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Φρόντισε το δέρμα σου

ΓΥΝΑΙΚΑ
Το δέρμα μας είναι δέκτης μικροβίων και ρύπων από την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντός μας και είναι αναγκαία η καθημερινή περιποίησή του. Πολλές από εμάς ξεχνάμε ή αδιαφορούμε κιόλας να το φροντίσουμε βασιζόμενες στα καλά γονίδια της μαμάς και στοη πεποίθηση ότι το δέρμα από μόνο του μπορεί να συντηρηθεί όμορφο και νεανικό για πολλά χρόνια.

Υπάρχουν γυναίκες που δεν ξεβάφονται και κοιμούνται με τη μάσκαρα και το μέϊκ απ να κάνει αποτύπωμα στο μαξιλάρι τους, με καταστροφικές συνέπειες στην όψη της επιδερμίδας μας.

Ένα υγιές και λαμπερό δέρμα είναι επιδίωξη όλων μας , λίγες όμως καταβάλλουμε τη σωστή προσπάθεια για να το αποκτήσουμε και ακόμα λιγότερες για να το συντηρήσουμε.

Παλαιότερα οι γυναίκες προχωρούσαν στη παρασκευή αλοιφών για τη φροντίδα της επιδερμίδας τους, χρησιμοποιώντας φυτά και είδη μαγειρικής προκειμένου να διατηρήσουν για περισσότερο καιρό τη σφριγηλότητα του προσώπου και τη νεανική όψη του.

Σήμερα υπάρχει πληθώρα προϊόντων στην αγορά που μπορούν να μας χαρίσουν την επιδερμίδα που πάντα ονειρευόμασταν και αν και προχωρούμε στην απόκτησή τους, τα περισσότερα καταλήγουν να κοσμούν τα ντουλάπια του μπάνιου μας και αμελούμε ή και ξεχνούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Πρώτο και σημαντικότερο βήμα στη συντήρηση της υγείας του δέρματός μας είναι ο καλός, σχολαστικός και βαθύς καθαρισμός του. Πολλές από εμάς χρησιμοποιούν μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και γαλάκτωμα καθαρισμού, τίποτα όμως δεν είναι πιο δραστικό και πιο αποτελεσματικό από ένα ήπιο σαπούνι καθαρισμού, σε συνδυασμό μάλιστα και με ένα ειδικό στρογγυλό πινέλο με μαλακές τρίχες που κάνει και ένα απαλό πίλινγκ στο δέρμα μας.

Δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι η χρήση ενυδατικής κρέμας. Η καθημερινή εφαρμογή της με κυκλικές κινήσεις στο δέρμα μας είναι μεγάλης σημασίας για την ενυδάτωσή του, καθώς το καυσαέριο και οι καιρικές συνθήκες δρουν ανασταλτικά στη συντήρηση της υγρασίας που έχουν από μόνοι τους οι πόροι του δέρματος. Αν μάλιστα η ενυδατική μας έχει και δείκτη προστασίας απέναντι στις ακτίνες του ήλιου, κάνουμε λόγο για διπλή προστασία του προσώπου μας.

Στη περίπτωση που η ηλικία μας είναι άνω των 35 οπότε η χρήση μιας κρέμας νυκτός κρίνεται εξίσου απαραίτητη, την ενυδατική μας μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε το πρωί, ως βάση και στο μακιγιάζ μας.

Ανάλογα λοιπόν με την ηλικία μας αλλάζουν και οι ανάγκες του δέρματός μας. Στην ηλικία των 20 η χρήση μιας απαλής ενυδατικής κρέμας είναι αρκετή, όσο μεγαλώνουμε όμως θα πρέπει σιγά σιγά να ερχόμαστε σε επαφή με κρέμες με αντιρυτιδικές ουσίες, ορούς ενυδάτωσης και κρέμες ματιών. Ο δερματολόγος μας ή ο φαρμακοποιός μας είναι ο πιο αρμόδιος να μας προτείνει τί ταιριάζει καλύτερα στη καθεμιά μας, καθώς είναι διαφορετικές οι ανάγκες και η υφή της κάθε επιδερμίδας.

Το πιο απλό που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι να φροντίζουμε για να διατηρούμε το νεανικό και λαμπερό μας δέρμα μέσα από τη κατανάλωση πολύ νερού αλλά και τροφών πλούσιων σε βιταμίνες όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτά σε συνδυασμό με το σωστό καθαρισμό και την ενυδάτωση, μπορούν να μας υποσχεθούν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φωτογραφία: 21centurywomen.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *