Επικαιρότητα

Χορεύτρια: νέο πρότυπο για γυμνασμένο και υγιές σώμα

ΧΟΡΟΣ
Τα τελευταία χρόνια χάνει συνεχώς έδαφος το skinny – υπερβολικά αδύνατο σώμα και δίνει τη θέση του σε ένα ζουμερό, γυμνασμένο και δυνατό κορμί. Μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορεί να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ο χορός. Ο χορός είναι αερόβια άσκηση η οποία μπορεί να προσφέρει δυνατό και ταυτόχρονα ευλύγιστο σώμα, πάντα βέβαια κάτω από σωστές οδηγίες προς αποφυγή τραυματισμών.

Οι απρόσμενα μεγάλες θεαματικότητες των show χορού παγκοσμίως έρχονται να ενισχύσουν αυτό το νέο πρότυπο σωματικής υγείας μακριά από υπερβολές που θέλουν όλα τα κορίτσια να μοιάζουν με μοντέλα της Victoria secret… Πολλοί άνθρωποι ζηλεύουν τα σώματα των χορευτών, αλλά στην πραγματικότητα δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν και οι ίδιοι ένα παρόμοιο σώμα. Ποιά δε θα ήθελε να έχει τις καμπύλες της Λατίνας Jennifer Lopez ή ποιά δε θαυμάζει τα αψεγάδιαστα κορμιά των χορευτριών στα show χορού?

Ο χορός αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθά στις καύσεις και ενεργοποιεί όλες τις μυικές ομάδες από τα άκρα μέχρι τους κοιλιακούς και τον κορμό. Η χορεύτρια δε χρειάζεται να ασχοληθεί με όργανα γυμναστικής. Το σώμα της γίνεται μυώδες χωρίς να σηκώσει βάρη. Και η μέθοδός της είναι πολύ απλή : μένει αρκετή ώρα σε μία συγκεκριμένη θέση έχοντας όμως ενεργοποιήσει κάθε μυ του σώματός της. Και για του λόγου το αληθές, αρκεί να σηκώσετε τα χέρια σας ψηλά και να τα κρατήσετε εκεί… Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα άσκησης η οποία γυμνάζει πόδια, γλουτούς και προσαγωγούς είναι το plié (βαθύ κάθισμα). Για τους χορευτές αυτή η κίνηση αποτελεί το Α και το Ω και γίνεται καθημερινά για προθέρμανση. Αυτού του τύπου οι ασκήσεις στοχεύουν και σε μικρότερους μυς που δε θα τους γυμνάζατε με συμβατική γυμναστική.

Είναι λοιπόν εφικτό να αποκτήσω το «σώμα χορεύτριας»? Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να ασχοληθείς με πραγματικό ενδιαφέρον, όρεξη για δουλειά και φυσικά κάτω από σωστή καθοδήγηση. Αρκεί να ασκείσαι επί 30-45 λεπτά δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και σύντομα θα δεις αποτελέσματα. Η τεχνική του χορού (κάθε είδους) δημιουργήθηκε για να μπορούμε να χτίζουμε ένα δυνατό και ομοιόμορφο σώμα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνεις να στέκεσαι και να περπατάς σωστά και συνεπώς να αναδεικνύεις καλύτερα το σώμα σου κρύβοντας όποιες ατέλειες μπορεί να υπάρχουν. Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς επαγγελματίας χορευτής για να αποκτήσει αυτά τα μακριά, λεία και δυνατά σώματα. Και αν δε νιώθεις έτοιμος/η να χορέψεις, εναλλακτικά σου προτείνουμε να κάνεις pilates. Αν δουλέψεις επίμονα, θα αποκτήσεις το κορμί που πάντα θαύμαζες…

Φωτογραφία: Sergey Sukhovey

Μάρω Σκλαβούνου

Μάρω Σκλαβούνου

Καθηγήτρια Χορού


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *