Search
Sunday 7 October 2018
  • :
  • :

Μαυρομάτικα με καπνιστή πέστροφα

Print Friendly, PDF & Email
ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ, ΠΕΣΤΡΟΦΑ

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, Food Styling: Αντωνία Κατή

Μερίδες: 5, Χρόνος προετοιμασίας: 15′, Χρόνος μαγειρέματος: 50′, Έτοιμο σε: 1:5′

Τα μαυρομάτικα φασολάκια, με λιαστή ντομάτα και καπνιστή πέστροφα σε μια νοστιμότατη ζεστή σαλάτα που στέκεται πολύ καλά ακόμα και σε πιο επίσημα τραπεζώματα. Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο λίγη ώρα για να πάρει πιο έντονο άρωμα και γεύση.

Υλικά για τη σαλάτα

250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο
500γρ. καπνιστή πέστροφα
6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
100γρ. αγγουράκια τουρσί, σε ροδέλες
5 λιαστές ντομάτες, σε μικρά κομματάκια
αλάτι

Για τη σως

2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
60γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας ξίδι
λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1: Βράζετε τα μαυρομάτικα με το κρεμμύδι σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Βήμα 2: Τα κατεβάζετε από τη φωτιά μόλις μαλακώσουν και πριν αρχίσουν να λιώνουν, τα σουρώνετε και πετάτε το κρεμμύδι.
Βήμα 3: Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της σως, στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τα μαυρομάτικα και ανακατεύετε καλά.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, mignatiou.com, Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, Food Styling: Αντωνία Κατή




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.