Search
Tuesday 10 January 2017
  • :
  • :

Μήνυση κατά του εκδότη και του διευθυντή του ομίλου «Παραπολιτικά» από τον Π. Καμμένο

Print Friendly

Αστυνομικοί με πολιτικά συνοδευόμενοι από εισαγγελέα συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον Δ/ντη του Ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένο, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ο Παναγιώτης Τζένος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Η μήνυση του ΥΕΘΑ αφορά κακουργηματική εκβίαση με τον Πάνο Καμμένο να ισχυρίζεται πως εκβιαζόταν από την εφημερίδα προκειμένου να αποσύρει κατηγορίες που ανέφεραν πως το μέσο είχε χρηματιστεί από κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΑΝΕΛ: Για απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης η μήνυση

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

«Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπέβαλε μήνυση κατά του Ιωάννη Κουρτάκη, Εκδότη-Διευθυντή της σαββατιάτικης εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», διαχειριστή της ιστοσελίδας – διαδικτυακής εφημερίδας «www.parapolitika.gr» και νομίμου εκπροσώπου και ιδιοκτήτη της αδειούχου εταιρείας του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά FM 90,1» και του Παναγιώτη Τζένου, αρχισυντάκτη της σαββατιάτικης εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και της ιστοσελίδας – διαδικτυακής εφημερίδας «www.parapolitika.gr» και διευθυντή προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά FM 90,1» για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» για να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση την οποία ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ».

Ανέφερε στο τουίτερ ο Π. Καμμένος:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Τζένος καταρχήν φέρεται να απείλησε τηλεφωνικά τον Π. Καμμένο και εν συνεχεία έστειλε δημοσιογράφο και φωτογράφο στην Ικαρία προκειμένου να φωτογραφήσουν και να βιντεοσκοπήσουν τα ανήλικα παιδιά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κατά άλλη μία πτυχή της υπόθεσης, σε ραδιοφωνική εκπομπή των Κουρτάκη-Τζένου, οι συλληφθέντες φέρονται να ισχυρίστηκαν πως ο 15χρονος γιος του υπουργού Εθνικής Άμυνας μετείχε στην «ομάδα Ρούπα».

Ο Γ. Κουρτάκης

«Όταν το παρακράτος Τσίπρα – Καμμένου μπούκαρε στα γραφεία της εφημερίδας, δεν ήμουν στο γραφείο μου. Επειδή δεν έχω απολύτως τίποτα να φοβηθώ θα προσέλθω οικειοθελώς στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Άλλωστε στις Δημοκρατίες κερδίζει πάντα η αλήθεια». , ανέφερε ο Γ. Κουρτάκης στο facebook.

Ωστόσο, την ανάρτηση Κουρτάκη διέψευσε ο Π. Καμμένος που με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε γνωστό πως συνελήφθη και ο Γ. Κουρτάκης και δεν προσήλθε οικειοθελώς.

Η θέση των Παραπολιτικών

Σύμφωνα ωστόσο με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα των Παραπολιτικών,»η μήνυση κατατέθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κος Καμμένος στις Αυστριακές Άλπεις την περίοδο των εορτών».

Και συνεχίζουν τα Παραπολιτικά: Η σύλληψη διευθυντή εφημερίδας την ώρα της εργασίας του και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου θεωρείται πρωτοφανές γεγονός σε δημοκρατικό κοινοβουλευτικό καθεστώς. Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας των κυβερνώντων οι οποίοι προφανώς δεν ανέχονται αποκαλυπτικές φωνές και επιθυμούν μόνο έναν κατευθυνόμενο Τύπο ο οποίος θα τους κάνει τα χατίρια. Οι πρακτικές αυτές εφαρμόζονται το τελευταίο διάστημα από το καθεστώς Ερντογάν στη γειτονική Τουρκία όπου κάθε αντίθετη φωνή «στραγγαλίζεται» και οι δημοσιογράφοι οδηγούνται στα κρατητήρια. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τόσο ο Εισαγγελέας που ήταν παρών όσο και οι αστυνομικοί λειτούργησαν απολύτως υπηρεσιακά στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Με ανάρτηση στο Facebook του μέσα από την ΓΑΔΑ απάντησε στην πρωτοφανή δίωξή του ο διευθυντής του Ομίλου των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Παναγιώτης Τζένος, αναφέροντας: ¨Χούντα είναι θα περάσει».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τις συλλήψεις Τζένου – Κουρτάκη

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε σχετικά με τις συλλήψεις των κ.κ Κουρτάκη και Τζένου «Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία.

Το Ποτάμι από την πλευρά του αναφέρει: «Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Κρινουν εξ ιδίων

«Η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου έπειτα από την προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του Π.Καμμένου στη ραδιοφωνική τους εκπομπή με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τους αρμόδιες Αρχές, έδωσε την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων», ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έχουν πει στο ραδιόφωνο για τον γιο του Καμμένου

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Αναμένουμε και μία δήλωση του συγκυβερνήτη του κ. Πάνου Καμμένου, για παράδειγμα να βγει και να μας πει αν ήταν καλό που συνελήφθη η Ρούπα. Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καμία δήλωση. Την περιμένουμε με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Πάνος έχει κάνει το κουνέλι. Τέσσερις μέρες το κουνέλι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει είναι στη μετεγχειρητική φάση, οπότε δικαιούται.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Δεν έχει κάνει στο κρανίο επέμβαση, έκανε στον ώμο.

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Στην κλείδα έκανε βρε παιδιά, εγώ την κλείδα την έβαλα μόνος μου.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Ένα λεπτό, στο κρανίο έκανε; Δηλαδή, δεν κατάλαβα, το λες το ξαναλές,

Π. ΤΖΕΝΟΣ: Στο κρανίο τι να βρεις;

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Στο κρανίο θα βρεις, εκεί, ποτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκφράζουμε και τους ένστολους εκεί, δεν λένε συγχαρητήρια στην Αστυνομία κάθε φορά..

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Ακριβώς. Τους καπηλεύονται,

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα δεν βλέπω να ενθουσιάζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με την εξέλιξη αυτή.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Ναι, γιατί ο γιος του Πάνου είναι λίγο με τη Ρούπα. Είναι λίγο με τη Ρούπα ο γιος του Πάνου.

(…)

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Γιατί, ξέρει τι είπε ο πρωθυπουργός; Ο Πάνος μεθυσμένος ήταν τρείς μέρες τώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και έχει και άλλα προβλήματα τώρα. Βλέπει ότι καλοί του φίλοι αβαντάρουν τους ανταγωνιστές, ξέρεις κάτι Φαήλους, κάτι Καλεντερίδηδες, κάτι τέτοιους τύπους που πάνε να του ψαρέψουν ψήφους και πίνει ακόμη περισσότερο, εννοώ καφέ.

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Και θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η άποψη του υιού Καμμένου για τη σύλληψη της Ρούπα. Όχι τίποτε άλλο, μου λένε ότι ο μικρός Καμμένος είναι λίγο Εξάρχεια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ωραία γειτονιά είναι, γιατί;

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Πολύ ωραία, είναι και ο Ανδρέας ο Μαζαράκης εκεί. Θα έχουμε εκτενές ρεπορτάζ το Σάββατο στα Παραπολιτικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ότι κυκλοφορεί στα Εξάρχεια δηλαδή;

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Όχι, ότι είναι αναρχικός .

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο γιος του Καμμένου; Γίνονται αυτά σε τέτοιες οικογένειες;

Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Ναι, ο γιος του Καμμένου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γίνονται αυτά σε τέτοιες οικογένειες; Ε, με τον Καμμένο μπαμπά.

Κόντρα από παλιά

Η κόντρα του Π. Καμμένου με τα Παραπολιτικά και τον Γ. Κουρτάκη έχει ξεκινήσει πριν τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Ηδη τον Ιούλιο του 2015, με αφορμή την εμπλοκή του κ. Κουρτάκη στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Π. Καμμένος ανέφερε σε ανακοίνωση του προσπάθεια εμπλοκής των παιδιών του στην αντιπαράθεση:

«Για μια ακόμα φορά ο πρωταθλητής των ταμείων του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Κουρτάκης βάζει μπροστά τα ανήλικα παιδιά μου, συνεχίζει τα ψέματα, με τα οποία προσπαθεί να πείσει τους χρηματοδότες του. Τα δύο παιδιά μου βρίσκονταν στην Ικαρία, όταν εισέβαλαν οι άνθρωποί του στο σπίτι. Κανένα παιδί μου δεν βρισκόταν σε camp της Αγγλίας την ημέρα εκείνη. Δεν τα στέλνω σε camp της Αγγλίας, όπως πιθανόν κάνει εκείνος, αλλά παραθερίζουν με τη γιαγιά τους στο νησί τους. Τα άλλα τρία παιδιά μου, την ημέρα της επίθεσης των ανθρώπων του στο σπίτι μου, ήταν μαζί μου στην Αθήνα».

ΠΗΓΗ presspublica.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *