Search
Σάββατο 16 Απρίλιος 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Καμμένος: Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τα ελληνικά νησιά

Προσφορές που θα φέρουν «τεράστιες επενδύσεις» αποκάλυψε ότι έχει στα χέρια του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Σε μια εποχή που οι ελληνικές επιχειρήσεις φυτοζωούν και οι περισσότεροι επιχειρηματίες περιμένουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις τους, η δήλωση του κ. Καμμένου ότι υπάρχουν ελκυστικές προσφορές για σημαντικές ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα μπορεί να είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι μόνο για τη νήσο Φλέβες, ένα μικρό νησάκι στο Σαρωνικό που συνήθως ασκούνται οι επίλεκτες ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, υπάρχουν δύο δελεαστικές προτάσεις.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος η μία πρόταση για επενδύσεις στις Φλέβες «είναι από την πλευρά του Άμπου Ντάμπι για ενοίκιο με 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού και τη δημιουργία ενός resort 22 χιλιάδων θέσεων με επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ» ενώ η δεύτερη πρόταση «από την πλευρά του Ισραήλ, για τη δημιουργία του Silicon Island, δηλαδή πρότυπου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία».

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε μια πρώτη συζήτηση που έκανε και με τους ομογενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και με χώρες με τις οποίες αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ στενή συνεργασία, με το Ισραήλ, με χώρες της Μέσης Ανατολής – ιδίως το Άμπου Ντάμπι – και την Αίγυπτο, «έχουμε προσφορές που θα φέρουν τεράστιες επενδύσεις στη χώρα».

Το… Silicon Island της Ελλάδας

Σύμφωνα με όσα είχε πει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, επενδυτές από το Ισραήλ ενδιαφέρονται να μετατρέψουν την περιοχή Τούρλος στο νησί του Αργοσαρωνικού σε πρότυπο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας.

Στόχος λοιπόν είναι η Αίγινα να γίνει «Silicon Island». Μάλιστα το φιλόδοξο σχέδιο προβλέπει 60.000 θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωση της επένδυσης, δημιουργία κέντρων υψηλής τεχνολογίας, βιοτεχνολογίας, ελληνικού ινστιτούτου τεχνολογίας και έργα τουριστικού επιπέδου.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε επίσης και στην αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία θα επιχειρηθεί μέσα απότη δημιουργία ενός στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που μία ακίνητη περιουσία 37 δισ. ευρώ μπαίνει προς εκμετάλλευση με ένα πολύ απλό τρόπο. Έχουμε βάλει ως όριο το 5% της αντικειμενικής αξίας για ετήσιο ενοίκιο όλων των ιδιοκτησιών των τεσσάρων ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και εξήγησε: «Με 5%, λοιπόν, επί της αντικειμενικής το χρόνο μπορούμε να νοικιάζουμε για 50 ή 100 χρόνια μια περιοχή η οποία δεν χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για στρατιωτική χρήση. Αυτό θα βγαίνει στο διαδίκτυο σε ένα δημόσιο bid για επτά ή 15 μέρες, με ρύθμιση η οποία έρχεται τις επόμενες μέρες».

ΠΗΓΗ e-typos.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *