Search
Τρίτη 19 Απρίλιος 2016
  • :
  • :

ΗΠΑ: Η ταμπλόιντ New York Post υποστηρίζει επίσημα τον Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο

To φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε σήμερα την επίσημη στήριξη μιας ταμπλόιντ ευρείας κυκλοφορίας, της New York Post, η οποία χαρακτηρίζει στο εξώφυλλό της τον υποψήφιο «ατελή, όμως τόσο πολλά υποσχόμενο».
Η εφημερίδα, ιδιοκτησία του μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, Ρουπερτ Μέρντοχ, υποστηρίζει ότι ο δισεκατομμυριούχος από το Μανχάταν αντιπροσωπεύει «την καλύτερη από τις «αξίες της Νέας Υόρκης» και «την καλύτερη ελπίδα για όλους τους Αμερικανούς που νιώθουν, δικαιολογημένα, ότι προδόθηκαν από την πολιτική τάξη».

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Τραμπ σχετικά με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα ότι διαθέτουν πυρηνικά όπλα ή η πρότασή του για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό είναι «αδεξιότητες», σύμφωνα με τη New York Post.

Η εφημερίδα συμβουλεύει ωστόσο τον Τραμπ να υιοθετήσει ένα «περισσότερο προεδρικό προφίλ: να πληροφορεί τους πολίτες καλύτερα για τις πολιτικές του θέσεις, να είναι περισσότεροι πειθαρχημένος και λιγότερο επιφανειακός».

Δεν αναφέρεται, στο κύριο άρθρο της, στις προσβολές του μεγιστάνα εναντίον των γυναικών, στην πρότασή περί απαγόρευσης εισόδου στους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ ή στις απόψεις του για τους Μεξικάνους που αποκαλεί βιαστές και διακινητές ναρκωτικών.

Η εφημερίδα, που βρίσκεται μεταξύ των 20 πρώτων αμερικανικών εφημερίδων με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία το 2014 (450.000 αντίτυπα) σημειώνει ότι το πολιτικά μη ορθό «προκάλεσε τη μεγαλύτερη προσοχή» παρά ένας λόγος πολύ συχνά «ερασιτεχνικός, που αποτελεί πηγή διαιρέσεων και καθαρά αγενής».

ΠΗΓΗ zougla.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *