Search
Thursday 29 December 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: «Aστείες» οι κατηγορίες Erdogan ότι παρέχουμε στήριξη στο ISIS

To State Department απέρριψε τις «αστείες», όπως χαρακτήρισε, κατηγορίες που προέβη νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ότι οι δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία, ανάμεσα τους το Ισλαμικό Κράτος, τους κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και το κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

«Μας κατηγορούν ότι στηρίζουμε το Νταές (σ.σ. ακρωνύμιο στα αραβικά του ΙΚ)», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα.

«Τώρα αυτοί παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Νταές , το YPG και το PYD. Είναι απόλυτα σαφές. Έχουμε επιβεβαιωμένες αποδείξεις, με εικόνες, φωτογραφίες και βίντεο», τόνισε.
Ο εκπρόσωπος του State Department Mark Toner δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία βάση για μια τέτοια κατηγορία.

Παράλληλα ο Toner δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θεωρεί «εχθρική ενέργεια», η οποία απειλεί την ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού προσωπικού, την απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων στους σύρους αντάρτες.

ΠΗΓΗ analystsforchange.org,ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *