Search
Sunday 11 December 2016
  • :
  • :

Τον φίλο του Ερντογάν στρατηγό Φλιν προτείνει ο Τραμπ για Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ!

Michael Flynn
Στον πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου (DIA) αντιστράτηγο Μάικλ Φλυν προτάθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ η θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα της επιτροπής για τη μεταβατική περίοδο, τον οποίο επικαλείται το CNN.

To τηλεοπτικό δίκτυο, πάντως, δεν γνωρίζει αν ο 57χρονος αντιστράτηγος ε.α. και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας σε θέματα εθνικής ασφάλειας, αποδέχθηκε την πρόταση. Ο Φλυν αποτάχθηκε από το στράτευμα όταν άσκησε κριτική στον πρόεδρο Ομπάμα σε βιβλίο που εξέδωσε και παραπονέθηκε γιατί οι λογοκριτές του Πενταγώνου έκοψαν κομμάτια. Ωστόσο, αξιωματούχοι της κυβέρνησης είχαν πει ότι ο λόγος ήταν ο τρόπος άσκησης των διοικητικών του καθηκόντων. Θεωρείται αμφιλεγόμενο πρόσωπο και δηλώσεις του τον περασμένο Ιούλιο που θεωρήθηκαν αντισημιτικές ξεσήκωσαν αντιδράσεις, υποχρεώνοντάς τον να απολογηθεί.

Την ημέρα τον εκλογών, ο Μάικλ Φλυν δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα Hill, το οποίο χαρακτηρίζει την Τουρκία «πηγή σταθερότητας στην περιοχή», επικρίνοντας παράλληλα ως «μη σοφή» την τακτική της κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία κρατούσε την Άγκυρα σε απόσταση. Παράλληλα δήλωσε δημόσια ότι ο Τραμπ μόλις αναλάβει στο Λευκό Οίκο πρέπει να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία.

«Χρειάζεται να προσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική αναγνωρίζοντας την Τουρκία ως προτεραιότητα. Χρειάζεται να δούμε τον κόσμο από το μάτι της Τουρκίας», είπε ο στρατηγός Φλυν.

Δημοσιεύματα φέρουν εταιρεία δημοσίων σχέσεων που ίδρυσε να έχει οικονομικές δοσοληψίες με την Τουρκία. Οι δηλώσεις Φλυν ξεσήκωσαν αντιδράσεις σε ομογενείς και μάλιστα πριν τρεις μέρες η ομογενειακή οργάνωση HALC ξεκίνησε εκστρατεία μέσω των κοινωνικών δικτύων ζητώντας να μην διοριστεί ο φιλότουρκος στρατηγός σε κυβερνητική θέση.

Αν αποδεχθεί την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ, ο στρατηγός Φλυν θα αναλάβει καθήκοντα χωρίς να υπάρχει κανένα εμπόδιο, αφού η θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας δεν απαιτεί την επικύρωση της Γερουσίας, όπως συμβαίνει σε διορισμούς υπουργών, πρέσβεων και δικαστών.

Απ. Ζουπανιώτης, ΚΥΠΕ, ΗΠΑ, mignatiou.com, Φωτογραφία: EPA, ANDREW GOMBERT




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *