Search
Tuesday 20 December 2016
  • :
  • :

Διάγγελμα Τσίπρα: Βοήθημα σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους και αναστολή αύξησης ΦΠΑ σε ανατολικό και βόρειο Αιγαίο

ΤΣΙΠΡΑΣ
Μίνι κοινωνικό πακέτο, με στόχο να καταδείξει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης αλλά και να στείλει μήνυμα στους εταίρους της χώρας, τη στιγμή που παραμένει σε αδιέξοδο η διαπραγμάτευση ευρωπαϊκών θεσμών, ΔΝΤ και Αθήνας για το ελληνικό πρόγραμμα, φέρεται έτοιμος να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, εντός των επομένων ολίγων ωρών, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ, όπου συμμετείχε στην τριμερή διάσκεψη Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου. Μεταξύ όσων θα μπορούσε να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα του ιδίου και της κυβέρνησής του είναι η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και η άρση των συνεπειών της αύξησης του ΦΠΑ για τα νησιά.

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού σε μία συγκυρία που, όπως προαναφέρθηκε η εξέλιξη της αξιολόγησης κρέμεται σε μία κλωστή, έρχεται να πυροδοτήσει νέα σενάρια για τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, ειδικά από τη στιγμή που ήταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που έθεσε ζήτημα εκλογών σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Νωρίτερα σήμερα, από τη Βουλή, ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων άμεσα προκειμένου να συμφωνηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι μετά το 2018.

Πηγή: kathimerini.gr, Φωτογραφία: hitandrun.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *