Search
Τρίτη 19 Απρίλιος 2016
  • :
  • :

Ποιες φωτογραφίες των παιδιών σας να ΜΗΝ δημοσιεύετε-Βίντεο

ΠΑΙΔΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ
Σχεδόν όλοι οι γονείς κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προστατεύσουν το παιδί τους. Ωστόσο, με την όλο και μεγαλύτερη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μαμάδες και μπαμπάδες χαλαρώνουν τα μέτρα προστασίας ανεβάζοντας αμέτρητες φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι γονείς δημοσιεύουν και μοιράζονται με άλλους χρήστες του διαδικτύου, πάνω από 900 εικόνες των παιδιών τους, πριν αυτά κλείσουν τα πέντε χρόνια ζωής. Ποιοι είναι όμως οι κίνδυνοι και τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες των social media, για να προστατεύσουν ό,τι πιο πολύτιμό έχουν στη ζωή τους; Έχει διαπιστωθεί, ως γνωστόν, ότι στα αρχεία παιδεραστών περιλαμβάνονται φωτογραφίες από παιδιά, τις οποίες βρήκαν ελεύθερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι σαν να κάνουμε δώρο στους παιδόφιλους αρχεία με παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο Υπεύθυνος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αντρέας Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στο SigmaLive.

Προσοχή, ακόμα κι αν ο λογαριασμός σας είναι «κλειδωμένος»

Όπως επισημαίνει ο κ. Αναστασιάδης, οι χρήστες των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι οι φωτογραφίες των παιδιών τους δεν είναι ορατές σε άτομα που δεν γνωρίζουν, ακόμη και όταν ο λογαριασμός τους είναι «κλειδωμένος». Aκόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, «σε περίπτωση που κάποιος κάνει like σε μια φωτογραφία πιθανόν αυτή να είναι ορατή και από άλλους χρήστες», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. Ελέγχετε, λοιπόν, τις ρυθμίσεις της πλατφόρμας (facebook, instargram κ.λπ) που χρησιμοποιείτε, για να είστε βέβαιοι ότι οι φωτογραφίες των παιδιών σας είναι ορατές εκεί και μόνο όπου εσείς θέλετε.

Να θυμάστε ότι είναι καλό να αποφεύγετε:

· Τις αναρτήσεις παιδιών άλλων γονιών.
· Στοιχεία που να υποδεικνύουν πού πάνε σχολείο τα παιδιά σας.
· Γυμνές φωτογραφίες, ή φωτογραφίες με μαγιό και άλλη ελαφριά ενδυμασία των παιδιών.
· Φωτογραφίες με το πλήρες όνομά τους.
· Οτιδήποτε που τα παιδιά σας δεν θέλουν να γίνει γνωστό ή που δεν θα ήθελαν να δουν δημοσιευμένο όταν θα μεγαλώσουν.

Πηγή: sigmalive.com




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *