Επικαιρότητα

Να είσαι αυθεντικός

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το μεγαλύτερο στοίχημα και η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε μια κοινωνία των social media και των προφίλ μας σε αυτά, είναι να διατηρούμε την γνησιότητά μας. Να συντηρούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη πραγματική εικόνα μας και όχι αυτή που θα πάρει τα περισσότερα like.

Ξεχάσαμε πώς είναι να είμαστε εμείς, σταματήσαμε να αναζητούμε την αλήθεια που κρύβει ο καθένας μέσα του και ψάχνουμε την ικανοποίηση σε πρόσκαιρες καταστάσεις και επαφές. Η ικανοποίηση φυσικά που λαμβάνουμε από αυτές είναι βραχυπρόθεσμη και για το λόγο αυτό τοποθετούμε τον εαυτό μας σε μια διαδικασία μόνιμης αναζήτησης τέτοιων καταστάσεων προκειμένου να συντηρούμε τον εγωισμό μας και την αυταρέσκειά μας.

Πόσο κρίμα είναι αλήθεια να προωθούμε μόνο αυτή τη πλευρά μας; Να στερούμε από τον εμάς τους ίδιους αλλά και το περιβάλλον μας τη χαρά να λαμβάνουμε θετικά συναισθήματα και πληρότητα από αυτό που είμαστε πραγματικά, αλλά φοβόμαστε να το προβάλλουμε.

Μη φοβάσαι να εκτεθείς. Να δείξεις όλες σου τις πτυχές και τις καλές και τις άσχημες. Η ζωή δεν είναι μόνο εφήμερα γέλια και στημένες φωτογραφίες. Είναι η ικανοποίηση που λαμβάνεις όταν δείχνεις ότι είσαι και τρωτός και φοβισμένος και ανασφαλής, αλλά παρόλα αυτά βλέπεις ότι οι άνθρωποί σου είναι εκεί ακόμα και σε αποδέχονται.

Αποδέξου εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου με όλα του τα χαρακτηριστικά και δείχνε τα κάθε φορά που χρειάζεται. Μη τρέμεις στην ιδέα ότι μπορεί να μη φανείς το ίδιο ευχάριστος, το ίδιο ξέγνοιαστος. Τα άτομα που σε αγαπούν και σε θέλουν στη ζωή τους δεν θα σε κρίνουν, ούτε θα σε απορρίψουν, γιατί είναι εκεί για σένα και στις χαρούμενες στιγμές αλλά και στις στιγμές που χάνεσαι στις σκέψεις σου και στις φοβίες σου. Ίσως έτσι είναι και ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθείς ποιοι πραγματικά αξίζουν να είναι στη ζωή σου και ποιοι πρέπει να απομακρυνθούν από αυτήν.

Είμαι αυθεντικός σημαίνει είμαι εγώ, απογυμνωμένος από προσδοκίες τρίτων και απαιτήσεις άλλων. Σημαίνει γνωρίζω τον εαυτό μου και προβάλλω κάθε πτυχή του χωρίς ενοχές και περιστροφές. Αξιολογώ τις καταστάσεις και τοποθετούμαι μέσα σε αυτές με την εκδοχή μου που ταιριάζει καλύτερα κάθε φορά. Γιατί κανείς μας δεν είναι μονοδιάστατος, όσο και αν κάποιοι θέλουν να το πιστεύουν είτε γιατί τους βολεύει, είτε γιατί φοβούνται.

Προσπάθησε να ξυπνάς κάθε πρωί με τη διάθεση να δείξεις σε όλους τί σημαίνει να είσαι εσύ και να κοιμάσαι κάθε βράδυ αξιολογώντας με σύνεση αν τα κατάφερες και να υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι αύριο θα τα πας ακόμα καλύτερα.

Ζήσε τη ζωή σου όπως συμβουλεύεις τους φίλους σου, δεν υπάρχει μεγαλύτερη και πιο αληθινή συμβουλή από το «να είσαι ο εαυτός σου», κάνε τη πράξη και εσύ για να ζήσεις αυθεντικά και αξιομνημόνευτα.

Φωτογραφία: nocamels.com

Σοφία Φωτοπούλου

Σοφία Φωτοπούλου

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *