Επικαιρότητα

Ground control to Major John

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
«Η πορεία θα είναι ανηφορική, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας να σχεδιάσουμε, και υπάρχει αυτή η θέληση του λαού που αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεν είναι ορίζοντας μας το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα ο ορίζοντας μας πρέπει να είναι ένα σχέδιο για την κοινωνία». Η δήλωση αυτή ανήκει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Ground control είναι ένα σύστημα εδάφους υπεύθυνο για τις περιοχές που ελέγχονται σε αεροδρόμιο (σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας). Επίσης, ένα κέντρο εδάφους, ελέγχου μιας διαστημικής αποστολής, όπως αυτή στο Διαστημικό Κέντρο Johnson, υπεύθυνο για διαστημικές πτήσεις. Εμείς, στην Ελλάδα το έχουμε ονομάσει Τρόικα – το Θεσμοί είναι πολύ δημοκρατικό για αυτό που συμβαίνει….

Μια ακόμα κυβέρνηση, με έντονα τα χαρακτηριστικά του απαξιωμένου μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, που, όπως δηλώνει παραπάνω ο αντιπρόεδρος της, είναι έτοιμη σύντομα να απογειωθεί. Αν απογειωθείτε, προσέξτε λίγο στην προσγείωση που σύντομα μετά την όψιμη πτώση σας θα αναγκαστείτε να κάνετε να είναι ομαλή αλλά και χωρίς σοβαρές απώλειες και καταστροφές για την οικονομία, την κοινωνία, τη βιωσιμότητα και τη συνέχεια της χώρας, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω καθώς το σύστημα εδάφους, αέρος και διαστήματος – Τρόικα – που, για πολλοστή φορά μέσα σε πέντε χρόνια, σας «πούλησαν» παρουσιάζει πολλές δυσλειτουργίες…. Στην περίπτωση που δεν καταφέρετε καν να απογειωθείτε, γιατί ο «πύραυλος» που σας «φόρτωσαν» – Μνημόνιο – εξαιτίας θεμελιωδών προβλημάτων στο σχεδιασμό και κατασκευή του αλλά και έλλειψης δυνατοτήτων και ικανοτήτων εκτόξευσης πυραύλων γενικότερα, δεν έχει καταφέρει ακόμα να σηκωθεί από το έδαφος, προσέξτε, με την πολλή προσπάθεια, μην εκραγείτε εκεί στο έδαφος μαζί του….

Θεωρώ ότι πολιτικοί που ξεστομίζουν μεταπολιτευτικές κορώνες εν έτη 2015, με την αποχή στις πρόσφατες εθνικές εκλογές να αγγίζει το 50% και έχοντας να διαχειριστούν ένα δυσλειτουργικό σύστημα ελέγχου εδάφους, αέρος και διαστήματος, δηλαδή Τρόικα, χρησιμοποιώντας ένα αποδεδειγμένα ελλαττωματικό και ιδιαίτερα προβληματικό «πύραυλο» – Μνημόνιο – ανίκανοι οι ίδιοι να εκτοξεύουν πυραύλους, είναι το λιγότερο εκτός πραγματικότητας.

Τη δεκαετία του 1960, ο David Bowei μέσα από την τεράστια και διαχρονική μουσική του επιτυχία και ομώνυμο τραγούδι, έδινε στον, Major Tom, οδηγίες για «Ground Control». Παραφράζοντας τον στίχο του, θα έλεγα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: Ground Control to Major John, Take your protein pills and put your helmet on… Commencing countdown engines on, Check ignition and may God’s love be with you….. Can you hear me, Major John? Can you hear me, Major John? Can you hear me, Major John? Can you….

Καλή ακρόαση…

Γιάννης Κίτσος

Γιάννης Κίτσος

Σύμβουλος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *