Επικαιρότητα

Όσοι πιστοί προσέλθετε… Βοήθειά μας

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Ο πόνος, η αγωνία και η θλίψη λένε ότι φέρνουν τον άνθρωπο πιο κοντά στο Θεό.

Έτσι λοιπόν, στην αρχή του δευτέρου έτους, στο δρόμο τους προς τη Γη της Επαγγελίας, ο Μωυσής αρίθμησε τους Ισραηλίτες και συνέχισαν την πορεία στην έρημο, ώσπου έφθασαν στην έρημο Κάδης, στα σύνορα της Γης της Επαγγελίας. Ο λαός, εκεί, στασίασε εναντίον του και ζήτησε νέους αρχηγούς για να επιστρέψει στην Αίγυπτο. Ο Θεός ήταν έτοιμος να τους αφανίσει τελείως, αλλά ο Μωυσής με την θερμή του προσευχή άλλαξε την θεία βουλή και καταδικάσθηκαν σε τριάντα οκτώ χρόνια περιπλάνηση, αφενός για να παιδαγωγηθούν, αφετέρου για να πεθάνουν στην έρημο και να μην εισέλθουν στην γη της Επαγγελίας όλοι οι ηλικίας είκοσι ετών και άνω.

Να θυμίσω εδώ ότι, παρά τον τεράστιο και πολύχρονο αγώνα του, ο Μωυσής, εξαιτίας της «αντιλογίας» του με το Θεό, τιμωρείται από Αυτόν και δεν εισέρχεται τελικά στην γη της Επαγγελίας.

Ο Άρθουρ Καίσλερ αναφερόμενος στον εγκλεισμό του στις φυλακές της Ισπανίας από το καθεστώς του Φράνκο τη δεκαετία του 1930 κατά τη διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου και όταν βρισκόταν εκεί ως ανταποκριτής Αγγλικής εφημερίδας, στο βιβλίο του με τίτλο «Ισπανική Διαθήκη», μας λέει ότι «ακόμα και στον κώδικα των πιο αυστηρών μοναστηριακών ταγμάτων δεν θα έβρισκες νόμο που να καταδικάζει κάποιον να περάσει από το Καθαρτήριο και μόλις τελειώσει να τον ξαναστέλνει στην Κόλαση».

Στην Ελλάδα σήμερα, είναι σαν να βρισκόμαστε, όπως τότε οι Ισραηλίτες έτσι και εμείς, καταδικασμένοι στην έρημο, αφενός για να «παιδαγωγηθούμε» και αφετέρου για να πεθάνουν εκεί και να μην εισέλθουν στην «γη της Επαγγελίας» όλοι οι ηλικίας είκοσι ετών και άνω, για να μπορέσουν να σωθούν οι υπόλοιποι.

Θεωρώ, ότι στη χώρα που η ζωή κάνει ένα αέναο κύκλο μεταξύ Καθαρτηρίου και Κολάσεως και οι νόμοι έχουν μετατραπεί σε εμπορεύματα δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα gospel. Το «Mary, Don’t You Weep» είναι ένα πνευματικό μουσικό κομμάτι Αφροαμερικανών σκλάβων. Διαθέτει μια συλλογή από βιβλικές αναφορές όταν οι υπόδουλοι Ισραηλίτες δραπετεύουν από την Αίγυπτο. Η παρακάτω είναι από τις πολύ αγαπημένες μου εκτελέσεις. Το ακούμε ζωντανά μέσα από την πολύπαθη αλλά και αμαρτωλή ΕΡΤ από τη Σοφία Σαρρή και τον Φοίβο Δεληβοριά. Brothers and sisters don’t you cry -There’ll be good times by and by; Pharaoh’s army got drownded – O Mary don’t weep….

Καλή ακρόαση…

Γιάννης Κίτσος

Γιάννης Κίτσος

Σύμβουλος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *