Υγειονομικό υλικό αξίας 918.000 δολαρίων από την «Αποστολή» και τον IOCC

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Υγειονομικό υλικό αξίας 918.000 δολαρίων από την «Αποστολή» και τον IOCC παρέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στα Νοσοκομεία «Αγία Όλγα» και «Άγιος Σάββας»

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των κρατικών υγειονομικών δομών ολόκληρης της χώρας.

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Cristian Charities – ΙΟCC εισήγαγε και παρέδωσε υγειονομικό υλικό αξίας 918.000 δολαρίων στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και δια αυτής στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα», και στο Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος,   ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και παρέδωσαν   κοντέινερ 40 ποδών με υγειονομικό υλικό βάρους 7,8 τόνων.

Η δωρεά, σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, θα καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δύο νοσοκομείων και θα συμβάλει στην εξασφάλιση του απαραίτητου υλικού για την εύρυθμη λειτουργία τους. Και τα δύο αυτά νοσοκομεία προσφέρουν ιατρική περίθαλψη σε χιλιάδες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, χωρίς εισόδημα ή πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την βασική περίθαλψη.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής , τους ομογενείς , τον ΙOCC και την «Αποστολή» για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει ενώ χαρακτήρισε το Νοσοκομείο «εργαστήριο αγάπης , όπου, ο πόνος του ασθενούς, η φροντίδα του γιατρού, η αγάπη των ανθρώπων που διακονούν σ΄αυτό το χώρο, κρύβουν ένα ολόκληρο κόσμο διακονίας της αγάπης».

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για το έργο της «Αποστολής» λέγοντας ότι « αυτό το έργο αγάπης ξεκίνησε από μία μικρή ομάδα ανθρώπων και άρχισε να πολλαπλασιάζεται και να μεγαλώνει. Υπήρχε, όμως πάντα, έντονο το ερώτημα μέσα μας αν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Η κατάληξη ήταν ότι αν δεν μπορεί ο καθένας μόνος του τότε όλοι μαζί μπορούμε. Ο καθένας να συνεισφέρει κάτι ώστε ν΄αλλάξει η ζωή μας. Αυτός ήταν ο σπόρος, από εκεί ξεκινήσαμε και στο έργο μας βρήκαμε συμμάχους, υποστηρικτές και το συνεχίζουμε».

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Αρχιεπίσκοπο και πρόσθεσε «η συνεργασία είναι το αντίδοτο για να βγούμε από την κρίση. Εδώ γίνετε πράξη αυτή η συνεργασία με όλους τους φορείς και με το Δήμο και με το Νοσοκομείο για να μπορούμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα, να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι : «η κρίση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια δημιούργησε στο χώρο της υγείας τεράστια κενά και ανυπέρβλητες δυσκολίες με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων συνανθρώπων μας. Η «Αποστολή» με συμμάχους τους έλληνες τις διασποράς θα συνεχίσει την προσπάθεια ανακούφισης του πλησίον».

Ο Διοικητής στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο κ. Περικλής Λύγκος στην ομιλία του τόνισε τα αισθήματα χαράς και ικανοποίησης αλλά και αναπτέρωσης της ελπίδας και των προσδοκιών από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του IOCC με την «Αποστολή» το οποίο χαρακτηριστικά ανέφερε «είναι αδύνατο να το περιγράψω και είναι άδικο να μην το γνωρίζουν αυτοί που επωφελούνται για τους οποίους καθημερινά αγωνιζόμαστε για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.»

Ο Διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» κ. Νικόλαος Φαλδαμής εξήρε το έργο όλων των εργαζομένων και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και των υποδομών στον «Άγιο Σάββα».

Η δωρεά αυτή είναι μέρος ενός ευρύτερου πολυσχιδούς προγράμματος βοηθείας στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης και υλοποιείται από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με την οικονομική υποστήριξη των IOCC, The Jaharis Family Foundation, The Hellenic Initiative (THI), The John G. Rangos Sr. Family Foundation, The Styliades Hellenic Orthodox Foundation, The John C. Kulis Charitable Foundation, The Greek Orthodox Ladies Philoptochos Society, The American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), The Pancretan Association of America, The Kallinikeion Foundation, The Gerondelis Foundation, The Chios Society, και πλήθους ιδιωτών στην Αμερική.

Ομάδα Σύνταξης

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *