Επικαιρότητα

Πολιτική και εθνική παρέμβαση Ιερώνυμου “καρφώνει” τον ΣΥΡΙΖΑ

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Του Μανώλη Κείου

Πληθώρα μηνυμάτων περιελάμβαναν οι τοποθετήσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στη σημερινή τελετή του αγιασμού ενόψει της σχολικής χρονιάς. Είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος τόσο ανοικτά καταφέρεται κατά των αθέων που μας κυβέρνησαν λέγοντας πως μας οδηγούν σε λάθος δρόμο!

Ο κ. Ιερώνυμος κατακεραύνωσε τον Τάσο Κουράκη για τα πάρε δώσε με την Ένωση αθέων και σημείωσε: “μία ομάδα σοφών, αξιόλογων ανθρώπων στην κοινωνία, αλλά αθέων, που δεν θέλουν να έχουν σχέση με τον Θεό και καμία επικοινωνία με την Εκκλησία, πήραν το θράσος και ζήτησαν από τον Υπουργό Παιδείας να κοπούν όλα τα θρησκευτικά, οι προσευχές και οι λειτουργίες και ο Υπουργός δεν τους έδιωξε λέγοντας πως η πατρίδα μας έχει Σύνταγμα και δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και ότι το Σύνταγμα της πατρίδας λέει πως αυτά τα παιδιά έχουμε υποχρέωση να τα μορφώσουμε σύμφωνα με τις παραδόσεις, για να αποκτήσουν εθνική συνείδηση και χριστιανική αγωγή”.

“Η δική μου απάντηση”, επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, “είναι αν θέλουν να τα καταργήσουν ας αλλάξουν το Σύνταγμα, αλλά πρώτα να ρωτήσουν τους γονείς των παιδιών. Αν όλοι οι Έλληνες έχουν αυτήν την σκέψη, ότι δηλαδή, πρέπει να καταργηθούν, ας το κάνουν, αλλά οι γονείς έχουν την αγωνία που έχετε εσείς εδώ και θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν προσωπικότητες ακέραιες με μόρφωση, με προσόντα, αλλά και με φωτισμό του Θεού, της χάριτος της δικής Του”.

Η παρέμβασή του όμως είχε και αμιγώς πολιτικοί χροιά αφού είπε:  “Από τους πιστούς με μόρφωση και σεβασμό Θεού υπάρχει ελπίδα να υπάρξουν άνθρωποι να μας καθοδηγούν. Αν έχουμε όμως ανθρώπους σαν αυτούς που ναι μεν είναι μορφωμένοι, αλλά ζητούν να κόψουμε τις ρίζες, πιστεύοντας πως όλα θα τα διορθώσουν οι ξένοι και θα έχουμε βοήθεια, τότε οδηγούμαστε σε στραβό και λανθασμένο δρόμο”.

Φωτογραφία: trikaladay.gr

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικοί Συνεργάτες




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *